Вучић пресрећан због нових 1.000 мотача каблова

Вучић пресрећан због нових 1.000 мотача каблова

5
(3)

У индустријској зони Губераш у Смедеревској Паланци положен је камен темељац за изградњу производног погона јужнокорејске компаније „Kјунгшин Kејбл“ у коме ће се производити делови за традиционалне аутомобиле, као и компоненте за електричне батерије аутомобила високе технологије.

Улагање од 20 милиона евра подразумева изградњу фабрике у наредних шест месеци у којој ће поступно бити запослено између 700 и 1.000 радника, а почетак производње се очекује током 2021. године.

Церемонији постављања камена темељца за нову фабрику присуствовао је и председник Србије Александар Вучић.

Он је рекао да је план јужнокорејске компаније, која је за инвестицију у Смедеревској Паланци добила „значајан новац“ из републичког буџета, да више деценија остане у Србији.

„Ово је велика вест за Смедеревску Паланку, али и за Плану и Рачу. Овај крај ће имати будућност, људи ће имати прилику да се врате у свој родни крај“, казао је Вучић.

Kомпанија „Kјунгшин Kејбл“ у Јужној Kореји се развија од 1974. године, а филијала у Србији основана је почетком марта ове године.

Имају фабрике у Kини, Мексику, САД и Пољској.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Медији су највећи политички непријатељи Србије: Вучићева машинерија за вештачку производњу афера

Медији су највећи политички непријатељи Србије: Вучићева машинерија за вештачку производњу афера

5 (2) Српском медијском сценом доминирају две групе креатора јавног мњења. Режимски и тзв. независни …

Вучић преко Зоране Михајловић поново отворено саботира изградњу гасовода кроз Србију

Вучић преко Зоране Михајловић поново отворено саботира изградњу гасовода кроз Србију

0 (0) Након што је влада јуче повукла предлог закона о давању гаранција за кредит …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    У се Србији пуних 75 година ниподаштавају сва знања која надилазе ниво КВ или ВКВ мајстора. Почело је паролама ”радници, сељаци и поштена интелигенцијо”, са убацивањем у подсвест да је интелигенција нешто a priori непоштено, а завршава се потпуном деструкцијом образовног система и ”правом” сваког полуписменог примитивца да извређа било кога чим осети да му је тај ниво размишљања недостижан.

    Реч је о смишљеном програму обезглављивања овог народа и свођења на ниво бесловесне руље. Тако смо кроз неколико деценија повлађивања глупости и примитивизму успели да произведемо целу једну генерацију мотача каблова. Такозвана интелигенција коју смо у траговима упркос свему успели да створимо је на крају отишла тамо где се она поштује и вреднује.

    Људи који имају велики капитал можда нису поштени, али свакако нису глупи. Не би имали то што имају да пре сваког пословног подухвата добро не испитају тржиште, укључујући и тржиште рада. Кад будемо имали да понудимо нешто више од мотача каблова, сигурно ће се појавити са бољом понудом радних места јер ће са тиме и њихови профити бити знатно већи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend