Вучић: Само два пута смо нешто потписали, све остало су били – усмени договори у Бриселу. ЗАТВОРИ ВАПЕ ЗА ВАМА ИЗДАЈНИЦИ!

0
(0)

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић изјавио је данас да много тога у дијалогу Београд-Приштина није постигнуто у писаној форми, већ само у усменој форми.

Вучић је новинарима у Давосу рекао да је за Србију „проблем само једна ствар“ – употреба и коришћење оружја. „Оклопна возила ничему не воде, дуге цеви ничему не воде, просто то није решење“, додао је он.

„И сад то што кажу да немате писани споразум. Па немамо писани споразум, али то је део онога о чему смо разговарали и што смо договорили усмено“, рекао је Вучић у Давосу.

Званичници NATO у Бриселу данас су агенцији Бета рекли да „Бриселски споразум из 2013. године, на који се позива Србија, не обухвата полицијске снаге“ Косова и да „косовске власти не морају од Кфора да траже одобрење за упућивање својих полицијских снага широм Косова“.

Они су то рекли поводом тврдњи да је писаним актом као делом Бриселског споразума предвиђено да косовске власти морају да траже сагласност од Кфора за слање полицијских а не само безбедносних снага на север Косова.

У разговору са новинарима у Давосу, Вучић је рекао да су у дијалогу Београд-Приштина само два споразума у писаној форми, односно да је два пута нешто потписано, док је „све остало постизано као усмени споразум“.

„И оно што смо постизали за Косовску Митровицу, за мост, постизали смо у усменој форми. И оно што смо постизали за Телеком, до коначног, рекао бих, парафа, све је било у усменој форми. Али, шта ћете кад неко суштину покушава да замагли формом, онда увек дођете у такав проблем. Али, све у свему, уверен сам и негде сигуран да ћемо остати стабилни и чврсти као камен јер ће то значити економски успех Србије и бољи животни стандард“, рекао је Вучић.

У изјави новинарима, Вучић је рекао да поред економских састанака има и политичке који се сви „тичу једне теме, а то је пуна регионална стабилност“.

„Као што видите, то овде мене прилично мучи а трудим се да говорим истину и да људима показујем шта јесте суштински проблем, а не да се играмо тога ко ће шта да каже за телевизију или неке друге новине“, рекао је Вучић.

Он је изразио уверење и да ће та питања бити решена.

„Имали смо неке посредне контакте са Албанцима на Косову и верујем да ћемо све проблеме да решимо на миран и рационалан, разуман начин“, рекао је Вучић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мирослав Ивановић: Очигледно да постоји заинтересованост да се Оливерово убиство не реши (видео)

5 (1) Мирослав Ивановић, брат Оливера, каже да је оптужница на Косову враћена на дораду …

Вучићу, ево стигла ти најновија понуда од ЕУ, на чело да је натакнеш!

5 (9) Председник Србије Александар Вучић рекао је да се нада да ће ЕУ разумети …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend