SRBIJA BEOGRAD NA VODI RUSENJE

Сенат Београдског универзитета затражио поновну проверу доктората Синише Малог

0
(0)

СЕНАТ Универзитета у Београду затражио је данас од Факултета организационих наука (ФОН) да формира стручну комисију која ће анализирати оспорену докторску дисертацију градоначелника Београда Синише Малог, пренео је београдски лист „Данас”.

Како је објављено на сајту, Сенат данас није прихватио одлуку Етичке комисије ФОН-а, која је раније одбила као неоснован захтев за утврђивање неакадемског понашања у случају пријаве плагијата доктората Синише Малог.

Ректор Универзитета у Београду Владимир Бумбаширевић рекао је после седнице Сената да је ФОН начинио пропуст у процедури, јер је по Правилнику о поступку утврђивања неакадемског понашања у изради писаних радова био обавезан да формира стручну комисију, која једина може да изврши експертску анализу доктората.

Наставно-научно веће ФОН-а 21. децембра прошле године прихватило је извештај Етичке комисије која је закључила да је процедура пријаве и одбране дисертације спроведена у складу са законом, да је дисертација оригиналан научни допринос који не може бити оспорен, упркос постојању пропуста у начину цитирања, који су занемарљивог обима – сматра та комисија.

Синиша Мали је 2013. године на ФОН-у одбранио докторску тезу под насловом „Креирање вредности кроз процес реструктурирања и приватизације – теоријске концепције и искуства Србије”.

На сајту Пешчаника 9. јула 2014. објављен је текст професора финансија на EBS Business School у Висбадену Раше Карапанџе у којем се наводи да је плагијат 33 одсто или више текста докторског рада Синише Малог одбрањеног на ФОН-у.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачки медији: Синиша Мали – симбол корупције у Србији

4.6 (7) У Србији се против независних новинара и активиста воде истраге зато што угрожавају …

Србију до краја године чека још три милијарде евра Вучићевог новог дуга

5 (2) Други пакет помоћи привреди који обухвата двомесечну исплату 60 одсто минималне зараде, што …

2 Коментара

  1. Није плагијат, он је Др козојеб !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *