Вучић се не одваја од Курца! Опет га са радошћу примио у госте

Вучић се не одваја од Курца! Опет га са радошћу примио у госте

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је с аустријским министром спољних послова Себастијаном Курцом разговарао шта још две земље могу да ураде у решавању мигрантске кризе.

Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре захвалио Аустрији на “значајној подршци” на европском путу Србије што је, како је рекао, њен стратешки циљ.

Премијер је рекао и да су разговарали о ситуацији у региону и још једном захвалио шефу аустријске дипломатије на подршци да се све решава мирним путем, јер је довољна једна искра да се све запали.

Између Србије и Аустрије нема питања око којих би се сукобљавали, мада има питања око којих имају другачије погледе, као што је независност Косова, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да српска и аустријска полиција добро сарађују и додао да је Србија захвална на помоћи Аустрије у људству и техници.

Србија је урадила све што је могла поводом мигрантске кризе, рекао је Вучић и додао да је више од 90 одсто миграната у прихватним центрима, али да неки од њих не желе у те центре јер лакше долазе до кријмчара којих их воде до ЕУ.

Вучић је рекао да Србија своје обавезе испуњава, док неке друге државе у региону то не чини, као и да Србија ниједном није применила силу према избеглицама. Вучић је додао да Србија не жели да буде паркинг за мигранте.

Он је рекао да је Србија жели још више аустријских инвеститора, а нада се да ће бити и српских инвеститора у Аустрији, када ојача српска привреда.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићу, Лаврентије Берија плаче за тобом!

Вучићу, Лаврентије Берија плаче за тобом!

Председник Србије Александар Вучић представио је у уторак у Скупштини извештај о Косову, а током …

Белорусија нам поклонила МИГ-ове а Србија забранила белоруским авионима да користе српски ваздушни простор!

Белорусија нам поклонила МИГ-ове а Србија забранила белоруским авионима да користе српски ваздушни простор!

Србија, Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Шпанија, Лихтенштајн и Норвешка придружиле су се одлуци ЕУ, …

Један коментар

  1. Sva je sreća kada uspe da dođe do Kurca. Zamislite da ne postoji…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *