fbpx

Вучић у вези са ванредним изборима помиње Тајланд, Канаду, Аргентину и Занзибар али не помиње Забелу иако тамо има резервисан смештај!

0
(0)

У Пожаревцу поновио да ће око 15. октобра обавестити јавност и о могућим ванредним изборима и „о свим триковима које је влада прошла у претходном периоду, почев од тобоже хиљада мртвих у Обреновцу, тврдње да су министри и новинари чекали хеликоптер из Новог Пазара на аеродрому, прислушкивања, као и написа о томе да је новинарку РТС Петру Цвејић „ослободио“ у судском процесу због наводне везе са њом, коју, иначе, додао је, никада није ни видео…“

ХИПНОЗА: „Толико сам се лажи, интрига и беслисмлица наслушао – ево ја идем на детектор, а они се крију на Тајланду, па ће на Занзибар, Канаду, Аргентину… шта ја треба да радим – да се бавим лажима и препуцавањима сваки дан“

ХИПНОЗА: Коментаришући изјаву министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о безбедносној угрожености премијера, Вучић је рекао да због тога уопште није забринут. „Мене то не секира и не глумим хероја, Србија, он (Стефановић) као и други добро знају ко је и колико поштен и каква се атмосфера прави… Он више говори о политичкој атмосфери, нисам забринут нити ме та тема занима“

Тражимо да наше успешне компаније пусте да у Хрватској раде бар 50 одсто у онаквим капацитетима и под онаквим условима како ми њихове пуштамо да раде у Србији

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић поручио је данас да Србија више неће ићи у минус нити ће бити пред банкротом, као што је то било у периоду од 2008. до 2012. године због неодговорне политике која је тада вођена.

Вучић је на отварању нове Плазма производне линије компаније Бамби у Пожаревцу поновио да је Србија на путу динамичног раста и да то кажу „и ММФ и ЕБРД и сви који се баве питањима финансија и економског раста“.

„Наравно да није довољно, али Србија више, бар у наредним годинама, неће ићи у минус нити бити пред банкротом као што смо имали у периоду од 2008 до 2012. године због неодговорне политике коју су неки водили“, рекао је Вучић.

Иако бисте можда желели више и боље, тешко је да можете да упирете прстом и кажете да смо радили против вас, домаће привреде и производње, поручио је Вучић, наводећи да стабилност и фискална и монетарна политика, као и тренд раста који је влада обезбедила, иду у прилог домаћој привреди, а да је остало на компанијама.

„Наравно, оно што ми мало можемо да учинимо – учинићемо“, поручио је Вучић.

Премијер је најавио и да ће за 20 дана бити потписан уговор са EBRD на основу договора за учешће државе у финансирању програма за мале и средње предузетнике.

„Ми смо решили да будемо коспонзори таквих договора, да се повећа два, три или пет пута број људи на које ћемо те уговоре да примењујемо и да покушамо да подстакенмо развој приватног сектора и предузетништва у Србији“, казао је Вучић.

Компанија Бамби, додао је Вучић, на изванредан начин говори о успеху српског бизниса, а држава ће примењивати све нове идеје за подстицаје које буде имала.

Половином овог месеца премијер ће одлучити о судбини владе, односно донети одлуку о изборима, а како је рекао, осврнуће се и на све интриге и трикове које су пратиле њен рад.

Тиме је Вучић одговорио на питање новинара да прокоментарише данашању изјаву министра Александра Вулина: „докле ће да трпи Кори Удовички у влади“.

„Мислим да је свима јасно да државни органи раде свој посао, али и да је свима јасно о чему се ту радило. Ја се не бавим интригама и бесмислицама, лажима и препуцавањем“, навео је премијер.

Према његовим речима, сви довољно добро знају ко је у Србији и колико поштен.

Нагласио је да је Србија ушла у раздобље динамичног раста и „шта год било неће се враћати у рецесију“.

Атмосфера која се у друштву креира је нешто сасвим друго, констатовао је Вучић и додао да у овом тренутку неће тиме да се бави.

Због свега тога, он је поновио да ће 15. октобра, или дан касније, уколико 15. буде заузет састанцима с комесаром Јоханесом Ханом, који у Београд доноси извештај о напретку Србије, обавестити јавност „о свим триковима које је влада прошла у претходном периоду, почев од тобоже хиљада мртвих у Обреновцу, тврдње да су министри и новинари чекали хеликоптер из Новог Пазара на аеродрому, прислушкивања, као и написа о томе да је новинарку РТС Петру Цвејић „ослободио“ у судском процесу због наводне везе са њом, коју, иначе, додао је, никада није ни видео…“.

„Толико сам се лажи, интрига и беслисмлица наслушао – ево ја идем на детектор, а они се крију на Тајланду, па ће на Занзибар, Канаду, Аргентину… шта ја треба да радим – да се бавим лажима и препуцавањима сваки дан“, рекао је Вучић.

Премијер са Момчилом Вељковићем

Коментаришући изјаву министра унутрашњих послова Небојше Стефановића о безбедносној угрожености премијера, Вучић је рекао да због тога уопште није забринут.

„Мене то не секира и не глумим хероја, Србија, он (Стефановић) као и други добро знају ко је и колико поштен и каква се атмосфера прави… Он више говори о политичкој атмосфери, нисам забринут нити ме та тема занима“, рекао је Вучић.

Не обазире се, додао је, нити је за њега важно да ли постоје нечије жеље да се о томе говори сваки дан, већ да је важно како ће Србија да се развија и напредује.

Навео је да и даље постоје бројни тајкуни, да се појединци ослањају на политичку моћ и подршку коју су изгубили, па не могу више као раније да узимају кредите без колатерала.

„Шта ће ти људи да раде осим да се боре против мене. Тај једини човек, а зове се Александар Вучић, видите тај лудак је још ту – смакни лудака и решио си све проблеме“, приметио је премијер.

Вучић је потврдио да ће надлежни органи предузети и до краја спровести истрагу поводом свих навода из текста који је Телепромптер објавио као запис прислушкованог разовора Бојана Пајтића и Лидије Удовички.

„Испитаћемо све, и ко је прислушкивао и ко је кога рекетирао“, рекао је премијер новинарима и нагласио да тај случај неће остати неразјашњен.

Он је приметио да су сви који су оптужени за прислушкивање и рекетирање изразили спремност да сведоче на полиграфу, док сви који стоје иза тих оптужби – одбијају детектор лажи.

Премијер је додао да је протал Телепромптер, односно његов уредник, гори и од Таблоида и његовог уредника Милована Бркића, који је објављивао најневероватније лажи о њему и његовој породици.

Вучић је рекао да је Србија потпуно отворила тржиште за хрватске компаније и да тражи „бар упола такве услове и за наше компаније“.

„Ви када уђете у наше велике маркете, којима смо ми широм отворили врата, ми не можемо да видимо „Књаз Милош“, компанију која је стара више од 200 година, али ћемо да видимо све друге“, рекао је Вучић новинарима у Пожаревцу.

Влада Србије ће, додао је, да ради с хрватским пријатељима на том побољшању, али је приметио да када „неко зарађује огроман новац у Србији треба да обезбеди минималне услове нашим компанијама у својој земљи“.

„Немамо ми ништа против „Јане“, „Јамнице“ и других компанија, али српски „Књаз Милош“ је негде у ћошку и то се онда ту наравно мање продаје, а у њиховим земљама се уопште не продаје“, навео је Вучић.

Како је приметио, фер је и поштено да се то тражи од Хрватске.

„Као председник владе уопште се не плашим одговора, оваквих и онаквих, јер смо ми понудили комплетно наше тржиште – као на длану и дали им пуну слободу функционисања и рада у нашој земљи и чак и не тражимо тако добру и чисту ситуацију као у Хрватској. Само тражимо да наше успешне компаније пусте да раде бар 50 одсто у онаквим капацитетима и под онаквим условима како ми њих пуштамо да раде у Србији“, нагласио је Вучић закључивши да је то поштен начин да се са неким разговара.

Коме још нешто можда није јасно: Вучић се слика са отпорашем Вељковићем
ЈЕДАН од најпознатијих „отпораша“ из Пожаревца Момчило Вељковић поздравио се срдачно у фабрици Бамби са премијером Србије Александром Вучићем, а затим се и фотографисао с премијером.

Након Вучићевог разговора с новинарима, Вељковић је пришао премијеру и затражио да се заједно фотографишу. Претходно је премијер питао у шали Вељковића да ли има шта да дода на оно што је говорио новинарима, а он је рекао да нема, али да жели да има слику са њим. Шалећи се са новинарем који је требало да их фотографише, а који је прешао са једне телевизије на другу, Вучић је рекао да то исто сада и Вељковић чини „само у правом смеру“. Вељковић је кроз смех одговорио да то није тачно и „објаснио“:

„Да је Слоба ( Милошевић) остао на власти, Вучић никада не би постао премијер“.

Танјуг

фото: Танјуг, Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ко ће „владати“ Словенијом – Орбан или Сорош?

0 (0) Ко ће преузети власт у Словенији и Северној Македонији – снаге које финансира …

ВЕЋА АФЕРА ОД KРУШИKА: Везе између Вучића, СНС, миграната и шверца дроге!

4.5 (26) Нова афера уздрмала је владајући режим, а у центру се налазе бизнис масовне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *