Вучић вратио Скупштини Закон о водама; Ћута поручује: Ломиће се на Рио Тинту

Вучић вратио Скупштини Закон о водама; Ћута поручује: Ломиће се на Рио Тинту

Председник Александар Вучић вратио је данас на поновно гласање Закон о водама. Еколошки активисти поручују да је поново на делу чиста политичка одлука и прорачун Вучића, а Ћута Јовановић поручује да финална борба тек следи и да ће се све ломити на Рио Тинту.

Председник Србије Александар Вучић вратио је Скупштини Србије Закон о водама на поновно одлучивање, о чему је Нова.рс писала. Вучић је вратио Закон јер није усклађен са уставно правним поретком Републике Србије, сазнаје Нова.рс од извора из Народне скупштине.

Према речима нашег саговорника, закон је враћен и заведен и у наредном периоду ће се наћи у процедури.

Еколошки активиста Александар Ћута Јовановић рекао је за Нова.рс да Вучић прво крши устав и закон, а да га онда наводно поштује.

„Вучић прво крши устав закон па га онда повлачи , а онда враћа. Након тога каже народ је у праву. Све су то његове политичке игранке. Убеђен сам да никада неће расписати референдум о Рио Тинту. Он се не сналази на терену екологије и то је оно што он види као највећу опасност за своју власт. Вучић не може да се сакрије, следи кључни моменат а то је Рио Тинто. На томе ће се ломити све“, рекао је Ћута за Нова.рс.

Радомир Лазовић из Иницијативе „Не давимо Београд“ казао је да је Закон о водама урађен у тајности и да је он штетан по неколико основа.

„Била је могућа директна погодба за сплавове и проблем је што је њима била могућа директна експлоатација воде. Остаје да видимо због чега је Вучић сада повукао Закон о водама, њему је ретко интерес грађана на памети. Могуће да је дошло до унутрашњим поремећаја у интересним групама СНС“, рекао је Лазовић за Нова.рс.

Он истиче да је огромно незадовољство грађана због овог закона, те да такве акције сигурно имају утицаја на одлуке.

„Да Вучић реагује позитивно на аргументе које указује организације и активисти, то би било добро, али сумњам да само то има утицај. У прошлости је се показало да он не реагује на нешто што су здраворазумски аргументи, а да увек реагује на проблеме унутар странке“, закључио је Лазовић.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

др Милица Томашевић: Због Рио Тинта ће масовно умирати од рака, вода ће бити отров (видео)

др Милица Томашевић: Због Рио Тинта ће масовно умирати од рака, вода ће бити отров (видео)

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, коју уређује и води Дејан Петар Златановић, била …

ПРОТЕСТ МЕШТАНА: Не дамо Студеницу, не требају нам МХЕ… (видео)

ПРОТЕСТ МЕШТАНА: Не дамо Студеницу, не требају нам МХЕ… (видео)

Плато у центру Ушћа је био мали да прими људе добе воље и јасних циљева …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *