Србија

Арапска Ал Дахра уништава остатке ПКБ-а, краве умиру од глади, погледајте шта раде Вучићеви пријатељи (видео)

– Данас смо испред београдског гиганта, нечег што је красило бившу Југославију, нешто чиме смо се највише поносили, а то су управо краве ПКБ-а. Ал Дахра је купила ПКБ и краве које су овде код њих у дворишту, њиховим шталама и имању, оне су данас угрожене. Данас те краве не могу да се помере, не могу да врше нужду, заправо оне су блокиране, јер су апсолутно искоришћене, четири муже дневно се над њима врше, не даје се довољно хране и краве су апсолутно изнемогле, истакао је у четвртак 22. јула, потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић, испред зграде компаније Ал Дахра која је купила некадашњи ПКБ.

– Имамо ситуацију да понекад 30 крава дневно буде уклоњено овде испред бившег ПКБ-а. Нешто иде на клање, нешто угињава и ту долазимо до једног страшног податка – да се то дешава у Србији. Грађани Србије воле животиње и ово се никад није дешавало у Србији, да се тако велика фарма колико нехумано понаша према тим кравама и да данас имамо снимке коју смо пустили свима у медијима, видели сте какво је стање. Имамо и других снимака, али о томе ћемо касније, прво да видимо шта ће реакцију, шта ће да ураде – казао је он.

Булатовић је истакао да је овако понашање Ал Дахре према животињама недопустиво и упитао какво млеко пију деца у Србији.

– Желим да вам кажем да ово нехумано понашање са животињама, овог пута са кравама је нешто што је недопустиво. Захтевамо да одмах престане тај однос према животињама овде, да се одмах промени читав тај низ ставова који имају према њима, да морају да буду храњене, напојене, да се смањи мужа док се оне не опораве. И онда питање након тога иде: Какво дају млеко краве које се тако форсирају? Ја питам сада: Какво млеко пију деца у Србији и грађани Србије? Какво то млеко ми пијемо? – упитао је он.
Потпредседник ССП-а позвао је надлежне да провере ситуацију у компанији Ал Дахра.

– Ал Дахра каже да је највећи произвођач млека у Србији. Тражимо од надлежних институција да провере какво је то млеко. Тражимо да дођу овде да виде у каквом су стању те краве. И након ове конференције ћемо предати писмо са захтевом да нас у понедељак у 12 часова пусте да уђемо унутра и сами се уверимо у читаву ту комплексну ситуацију са тим животињама које сада тамо беспомично леже – наглашава Булатовић.
Булатовић је инсистирао на одговору да ли се то намерно иде у гашење сточарства у бившем ПКБ-у и додаје је да је некад у ПКБ-у било 9.000 крава, а сада према њиховим информацијама тамо обитава не више од 5.000 крава.

– Зашто Бранислав Недимовић није дошао да провери ову фирму и да се увери у ситуацију када је сточарство у питању и да видимо шта се у ствари дешава. Да ли је тај исти Недимовић незаинтересован са то стање, те им је био само циљ да продају ПКБ и да овде имамо овако ситуацију. Је л’ вам ово људи био циљ? Да продате, да уништите нешто чиме се Београд поносио у своје време, да данас Ал Дахра има такво понашање према животињама. А ускоро ћемо отворити тему и какво понашање имају према људима, где је много њих добило отказ – истакао је Булатовић, који наглашава да у новембру истиче обавеза Ал Дахре да се бави сточарство.

Србин.инфо

Оцените текст

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!