fbpx

Вучићев лоповски режим наставља да уништава српску пољопривреду, субвенције скресане са 12.000 динара на 4.000

0
(0)

Београд — Уредбом Владе Србије о расподели подстицаја у пољопривреди у 2016. субвенције за ратарску производњу смањене су на 4.000 динара по хектару.

Уредбом ће 2.000 динара по хектару бити основни подстицај за биљну производњу и 2.000 динара по хектару регрес за ђубриво.

Субвенције за ратарску производњу по хектару у 2015. биле су 12.000 динара, од којих је 6.000 динара било у новцу, а 6.000 динара за минерално ђубриво и гориво, а право на то су имала регистрована газдинства највише за 20 хектара.

У новој Уредби који је Влада усвојила у суботу 30. јануара наведено је да ће премије за млеко и у 2016. бити седам динара по литру.

Подстицаји у сточарству у 2016. крећу се од 60 динара за родитељске кокошке до 25.000 динара по грлу за приплодне млечне и товне краве.

Уредбом су предвиђени и подстицаји за квалитетне приплодне матице рибе шарана и пастрмке од 500 и 300 динара по грлу, док су подстицаји за производњу конзумне рибе 10 динара по килограму произведене рибе.

Подстицаји за кошнице пчела биће 600 динара по кошници.

За регресирање премије осигурања за усеве, плодове, вишегодишње засаде, расаднике и животиње намењено је 450 милиона динара. ;

Директна плаћања за подстицаје пољопривредницима, како је наведено у Уредби, износиће око 16,9 милијарди динара, од чега је за премије за млеко опредељено 3,4 милијарде, за основне подстицаје за биљну производњу и за регрес за ђубриво по око 3,5 милијарди, а за регрес за трошкове складиштења у јавним складиштима 500.000 динара.

За органску производњу у овој години предвиђено је 92 милиона динара, а за очување биљних и животињских генетичких ресурса 58 милиона динара.

У Уредби је наведено да је за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима предвиђено је 15 милиона динара, а за економске активности у смислу додавања вредности пољопривредним производима, као и увођење и сертификацију система безбедности и квалитета хране, органских производа и производа са ознаком географског порекла 10 милиона динара.

За кредитну подршку пољопривреди обезбеђено је 600 милиона динара, а за посебне подстицаје је око 232 милиона.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: Све мање земљишта под системима за наводњавање

0 (0) Од укупно 3,4 милиона обрадиве површине у Србији прошле године наводњавало се тек …

ВЕСТИ ИЗ НЕСВЕСТИ: Италијанска Коза ностра добијала субвенције ЕУ

5 (2) Италијанска мафија последњих година више није морала да пљачка банке и предузима рискантне …

3 Коментара

  1. Слушам о отварању разних фабрика-пре премештање загађивача из ЕУ-, али о ПРОИЗВОДЊИ ХРАНЕ НИКО НЕ РАЗМИШЉА. ИЗГЛЕДА ДА ЋЕМО САМО ДА УВОЗИМО И ЈЕДЕМО „ЂУБРЕ“…ГМО. Нису нам потребни бесни аутомобили, неке фабрике, не знам већ чега, НЕГО НАМ ЈЕ ПОТРЕБНА ЈАКА, ЗДРАВА ПОЉОПРИВРЕДА.

  2. TAKO TREBA KAD STE GLASALI ZA LOPOVE , DA LI CE MOIZAK POCETI DA VAM RADI …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *