Вучићев Мали укида скоро све попусте за вртић

0
(0)

Београд — Град Београд усвојио јо нов Правилник о регресирању, којим се укида већина основа за регресирање боравка деце у београдским вртићима.

По новом правилнику, више неће важити попуст од 20 одсто по детету када двоје и више деце борави у вртићу, већ ће тај попуст важити само за друго дете.

Такође, укида се попуст од 10 одсто за куповину првог стана, као и попуст у истом односу за подстанаре.

Неће важити ни попуст од 20 одсто за умањење прихода породици с дететом оболелим од болести као што су: конгениталне малформације, деформитети и хромозомске абнормалности, болести мишићно-коштаног система и везивног ткива, душевни поремећаји и поремећаји понашања, болести нервног система, болести циркуларног система, неоплазме и др., независно од тога да ли то дете користи услуге предшколске установе.

Укида се и попуст од 50 одсто за прво и друго дете за родитеље који имају тројке, четворке и дупле близанце.

Такође, право на умањење трошкова може се остварити само по једном од основа који је најповољнији за корисника услуга.

Решења донета према претходном Правилнику важе до краја истека рока решења.

На сајту Секретаријата за образовање и дечју заштиту је истакнут Правилник о условима и начину остваривања права на регресирање трошкова боравка деце у предшколској установи, а на сајту Службеног листа града Београда је истакнут Правилник о изменама и допунама правилника о условима и начину остваривања права на регресирање трошкова боравка деце у предшколској установи.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Етихад више не лети из Абу Дабија за Београд

5 (6) Етихад ервејз је отказао своје летове из Абу Дабија за Београд, сазнаје незванично …

Почео велики протест предузетника, очекујте гужве у центру Београда

5 (6) Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ најавило је за данас у 15 часова …

8 Коментара

 1. Treba uvesti takav kriterijum da sva deca u Srbiji imaju iste benefite,a ne samo beograđani kao da su oni bogom dati i samo njima treba.

 2. Treba uvesti takav kriterijum da sva deca u Srbiji imaju iste benefite,a ne samo beograđani kao da su oni bogom dati i samo njima treba.

 3. KVADRATURA KRUGA : CRNA GORA PLEME CUCE https://www.youtube.com/watch?v=YaLmPt0Y2WM VIDEO Urednik i autor emisije Branko Stanković

 4. Томислав Николић постао академик!

  Европска академија наука и уметности, на предлог САНУ, окитила председника титулом коју има и 29 нобеловаца

  Председник Србије Томислав Николић ушао је у ред патрона Европске академије наука и уметности
  За ову престижну улогу председника је предложила Српска академија наука и уметности (САНУ), која је и образложила свој предлог пред колегама из Европе. Николић ће, наиме, наредне четири године обављати дужност патрона ЕАНУ, који има око 1.500 чланова, врхунских научника и уметника, међу којима је и 29 нобеловаца.

  Велики комплимент

  – Аустријски амбасадор у Србији Јоханес Ајгнер недавно је донео повељу, сертификат председнику Николићу да је једногласном одлуком изабран за патрона ЕАНУ, међународне организације, чији је члан и САНУ. То је велики комплимент нашој академској заједници, али и председнику Србије, који ће у марту следеће године бити промовисан у патрона и држати приступну беседу у седишту Академије у Салцбургу – каже Јасмина Митровић Марић, саветник председника за високо школско образовање.
  Она истиче да ниједан председник Србије није до сада имао такву част.

  – То је доказ колико Европа цени наша достигнућа у природним и хуманистичким наукама и како вреднује однос председника Николића са представницима академске заједнице Србије и Европе. Поред државничких обавеза, рад председника Николића се препознаје и у области просветитељства, као настојања да се усвоје позитивни системи вредности, нарочито у школској и студентској популацији, али и промоцији наше академске заједнице у Европи и свету – каже Марић Митровић и додаје да отуда стално ангажовање, покровитељство и учешће председника на међународним и домаћим научним скуповима или ангажовање да се на УНЕСКО листу нематеријалног добра упише школа наивног сликарства из Ковачице као српски бренд.

  У друштву научника

  – У том смислу, председникова ангажовања су стална – крајем овог месеца биће домаћин Председништва Светског славистичког савеза, а 3. септембра обратиће се научницима из читавог света на скупу који организују УНЕСКО и САНУ, који је посвећен Милутину Миланковићу и проблемима климатских промена у свету – наводи саветница председника.

  ЕАНУ је основана у Аустрији 1990. на иницијативу хирурга-кардиолога Феликса Унгера из Салцбурга, бечког надбискупа Франца Конига и политиколога и филозофа Николауса Лопковица. Сенат Академије кандидује и бира чланове, а на основу заслуга у науци и(ли) уметности. Академија је оформљена средствима ЕУ, Аустрије, јавних агенција и приватних спонзора, али при томе остајући, како се наводи, идеолошки и политички независна

 5. TO SU FASISTI UVUKLI SE GOVNAVE MOTKE ALI I ZA ODBORNIKE KOJI POSLUSNO GLASAJU

 6. MA NILE OVO PROTIV NATALITETA MALI OVO RADI STO VOLI SRBSKU DECU I STO SE BORI ZA NATALITET GDE IH VUCIC ISKOPO

 7. ma bre ukini care vrtice neka cuvaju decu i onako niko nista neradi,trzili su sad jasiiiiiiiiiiiiiii

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend