fbpx

Вучићев позив да пољопривредници ПРОНАЂУ НОВУ земљу – исто што је Вујовић поручио лекарима!

0
(0)

„Смањењем субвенција за ратарску производњу са 12.000 на 4.000 динара Александар Вучић је уништио ратарску производњу у Србији и онемогућио хиљадама пољопривредних газдинстава да раде и живе од свог рада“, саопштила је Демократска странка.

Како наводе, ова одлука ће девастирати најважнији сектор, утицати на обим производње, цене хране али и потпуно опустошити села. У ДС истичу да је изменама Закона о пољопривредном земљишту већ „оштећено десетине хиљада пољопривредника зарад интереса тајкуна и крупног капитала, а Уредбом Владе Србије о расподели подстицаја јасно је да је једина намера СНС да уништи пољопривреду“.

Демократе додају да „режим Александра Вучића ово ради да би уништио конкуренцију својим пословним партнерима, страним и домаћим тајкунима којима ће поклонити најбоље државно пољопривредно земљиште“.

„Ово се ради да би кумови, пријатељи и пословни партнери људи из врха СНС будзашто покуповали земљу од осиромашених и банкротираних сељака којима се узимају чак и субвенције. На тај начин се, по угледу на суседне земље, уводи концепција „200 богатих напредњачких породица“, у чијим ће рукама бити све и за које ће радити сви“, кажу у ДС.

Они додају да се ова уредба може тумачити „као Вучићев позив да пољопривредници пронађу нову земљу чиме се само придружио министру Вујовићу који је то исто поручио лекарима“.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

“Вучић ужива у психопатском обраћању грађанима”

4.4 (10) Уз претешку озбиљност, драмске паузе и тон пресуде, грађанима је председник државе јуче …

Вучићева Србија (видео)

5 (5) Да ли смо се борили за овакву Србију? Да ли иживљавање над сопственим …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *