Вучићев режим укинуо плаћање пореза на коцкарнице, кладионице, казина

Вучићев режим укинуо плаћање пореза на коцкарнице, кладионице, казина

4.6
(9)

СKАНДАЛОЗНЕ ИЗМЕНЕ ЗАKОНА О ПОРЕЗУ НА ДОХОДАK ГРАЂАНА ОД СВИХ ИГАРА НА СРЕЋУ

Зашто држава Србија подилази приређивачима игара на срећу, кад су они ионако најбогатији, пуни пара, и до сада док су плаћали порез на остварени добитак

Све нормалне земље строго контролишу и опорезују овај сектор, који је по својој природи један од највећих канала за прање новца, а српски режим их изузима из обавезе опорезивања и контроле Пореске управе.

Да ли су власници казина и кладионица блиски властима?

Зашто држава Србија штити интересе фунансијских моћника уместо да наплати порез од оних који већ имају превише и тим парама помогне најугроженијима
Веровали или не режим Александра Вучића одлучио да укине порезе на кладионице и коцкарнице.

То је учињено у децембру 2020. године без икаквих ваљаних образложења,

То је недавно саопштила и странка Слободе и правде, која саопштава:

“Наиме, у децембру су усвојене скандалозне измене Закона о порезу на доходак грађана, којим је укинуто плаћање пореза на остварен добитак од свих посебних игара на срећу, укључујући кладионице, казина, играчнице и аутомат клубове, а посебно је наглашено да се порез не плаћа на остварени добитак од игара на срећу преко интернета”, наводи се у саопштењу.

Власници ових кладионица постали су већ сада највећи донатори и мецене, шта ће тек бити од сада, када не плаћају никакав порез?

“Лицемерје власти је овим подигнуто на још виши ниво, јер када су у питању фриленсери, онда порез мора да се плати одмах и то са каматом, а када су у питању власници кладионица и коцкарница, онда држава промени закон да се порез не би уопште плаћао.

Чак иду и корак даље па онима против којих је покренут псотупак због неплаћања пореза по старом закону омогућава да га заврше по новом, односно да избегну било каква плаћања. Ово није први пут да се подилази приређивачима игара на срећу. Неопорезиви део је прво 2018. године подигнут са 11.684 динара на чак 101.900 динара, али то очигледно није било довољно, па је опорезивање потпуно укинуто”, наводи се у саопштењу.

Да Вас подсетимо: Српска породилишта, јад и беда

У коцкарницама и кладионицама број запослених за 4 године повећан за 45%.
Док све нормалне земље строго контролишу и опорезују овај сектор, који је по својој природи један од највећих канала за прање новца, српски режим их изузима из обавезе опорезивања и контроле Пореске управе.

Зато данас и у најмањем месту у Србији, на сваком углу имате 3-4 кладионице, зато је у коцкарницама и кладионицама број запослених за 4 године повећан за 45%.

Зато овај сектор остварује приход од преко 800 милиона евра и зато се у ванредном стању кладионице последње затварају, а прве отварају.

Много младих кладионичара и коцкара пате од болести зависности од коцке и лече се у специјалним установама за одвикавање
Уместо да наплати порез од оних који већ имају превише и тим парама помогне најугроженијима. Ова власт је још једном доказала да јој нису важни ни људи, ни државна каса, већ искључиво интерес моћника блиских власти.

На сваком ћошку у Београду и Србији кладионице, коцкарнице, казино, аутомат клубови и играонице

Извор: Између сна и јаве

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић задужио Србију за преко 12 милијарди евра и сваког грађанина за 1.700 евра

Вучић задужио Србију за преко 12 милијарди евра и сваког грађанина за 1.700 евра

5 (5) „Александар Вучић и Српска напредна странка су за девет година власти јавни дуг …

Чекај бре премијерко, јел ми то живимо у Венецији или Србији па да нам Венецијанска комисија одобрава промену Устава?!

Чекај бре премијерко, јел ми то живимо у Венецији или Србији па да нам Венецијанска комисија одобрава промену Устава?!

5 (3) У Скупштини Србије одржава се седница Одбора за уставна питања и законодавство којој …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend