Вучићева Мегатрендуша и НАТО лобиста ради све да сруши највећу инвестицију у Србију у задњих 50 година

Вучићева Мегатрендуша и НАТО лобиста ради све да сруши највећу инвестицију у Србију у задњих 50 година

0
(0)

Мораћемо да одложимо почетак градње „Јужног тока“, поручила је Зорана Михајловић након одлуке Бугарске да на захтев Европске комисије суспендује радове на изградњи тог гасовода.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић је истакла да ће се чекати док се не окончају разговори Бугарске, Русије и Брисела.

„Бугарска је чвориште, па самим тим, док се не окончају разговори Бугарске са Бриселом и Европске уније са Русијом, и ми стојимо. Или док Русија не промени руту. Али свакако, резултат и једног и другог сценарија значи одлагање радова у нашој земљи“, рекла је Михајловићева за данашњи Блиц, преноси Танјуг.

И министар рударства и енергетике Александар Антић наглашава да будућност пројекта зависи, пре свега, од договора Европске комисије са земљама чланицама ЕУ и Русијом.

„‘Јужни ток’ је за нас важан и као развојни и као енергетски прјекат, али је јасно да је Србија само једна од држава кроз коју гасовод треба да прође, а да смо, притом, једина држава у овом пројекту, осим Русије, која није чланица ЕУ“, рекао је Антић.

Бугарска је обуставила радове на пројекту „Јужни ток“, саопштио је у недељу бугарски премијер Пламен Орешарски, након сусрета са групом америчких сенатора.

„Примили смо захтев од Европске комисије (ЕК), након чега сам маложио суспендовање радова. Даље активности ће бити јасније након додатних консултација с Бриселом“ изјавио је Орешарски, а преноси Итартас.

ЕУ је у среду затражила од Бугарске да обустави реализацију „Јужног тока“. Представница ЕК за енергетику, Сабина Бергер, навела је том приликом два правна разлога за такав корак. Један је захтев ЕК за усаглашавање билатералних владиних споразума за изградњу „Јужног тока“ са нормама Трећег енергетског пакета.

Поред тога, Брисел је осумњичио Бугарску за нарушавање европских правила приликом расписивање тендера за изградњу инфраструктурних пројеката и давања привилегија руским и бугарским компанијама.

 

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ти се "паметнице" у државне ударе и прислушкивање разумеш као Марица у ону криву ствар

Ти се „паметнице“ у државне ударе и прислушкивање разумеш као Марица у ону криву ствар

5 (1) БЕОГРАД – Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић оценила је …

“Суд да саслуша Зорану Михајловић због њеног сарадника”

“Суд да саслуша Зорану Михајловић због њеног сарадника”

0 (0) Суђење Миодрагу Поледици, бившем државном секретару у Министарству за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру, …

7 Коментара

  1. Шта она има с тим, она више није министар енергетике??

  2. Шта она има с тим, она више није министар енергетике??

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend