Насловна / Србија / Друштво / Вучићева напредна секта легализије хомосексуални брак за пар месеци!

Вучићева напредна секта легализије хомосексуални брак за пар месеци!

Да ли ће Србија добити истополне заједнице, сурогат-материнство, забрану физичког кажњавања деце, алиментациони фонд за оне чији неодговорни родитељи не учествују у њиховом издржавању или црквени брак без обавезе склапања грађанског, знаће се у децембру, пишу „Новости“.

Како наводи овај лист, Комисија за израду Грађанског законика (ГЗ) тада ће почети да чисти алтернативне чланове из дела који се односи на породичне односе, који је изазвао највећу пажњу јавности.

У Комисији за израду ГЗ за „Новости“ кажу да је, упркос најавама да би преднацрт Грађанског законика могао да буде готов до краја године, рок померен.

Како наводи лист, Комисија ће у новембру чистити од алтернативних решења део који се односи на стварно право, а у децембру део о породичним односима – укупно 1.000 чланова.

„Новости“ напомињу и да ће, како сада ствари стоје, у Грађанском законику остати члан који се односи на забрану физичког кажњавања деце јер он није ни имао алтернативу.

Али, објашњава лист, могућности сурогат-метринства или оснивања истополних заједница дате су као алтернативни чланови, па ће се о њима тек расправљати.

Истополне заједнице би омогућавале партнерима истог пола који живе у ванбрачној заједници да наследе заједничку имовину после смрти једног од њих, да имају партнерово здравствено осигурање уколико не раде, или да га посете у болници ако су посете дозвољене само члановима породице.

„Новости“ напомињу да би у јануару требало да почне коначна редакција текста, када ће се знати да ли ће се и други чланови који су изазвали интересовање јавности, као што су чланови о увођењу непотпуног усвојења, заједничкој имовини супружника, процесним правилима у породичним споровима, увођењу права на еутаназију, професионалној одговорности лекара или медицинског особља, наћи у ГЗ.

Рад на ГЗ траје 12 година, а Комисија је до сада одржала 120 састанака. Састаје се сваке недеље, а задатак јој је да пређе више од 550 алтернативних решења и одлучи, у складу са оним што се чуло на расправи, остају ли у тексту.

(Танјуг – Новости)

Актуелно

ВУЧИЋ НАПАО НОВИНАРКУ! Научи да ћутиш док ја причам

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић, као и више пута досад, бурно …

Гутовић: Мени је Вучић смешнији и од Срећка Шојића!

Славни српски глумац Милан Лане Гутовић познат је као неко не воли или се не …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons