fbpx

Вучићева проевропска политика „хоћу каким, нећу каким“

0
(0)

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија поштовати вољу и препоруке ЕУ и неће давати додатне субвенције за извоз робе у Русију, али неће увести санкције Русији због сукоба у Украјини.

„Нећемо бранити извоз, него само нећемо давати нове субвенције за извоз робе у Русију. Поштоваћемо препоруку ЕУ, јер је чланство у унији наш циљ“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је упитао да ли је Србија продавала тенкове Украјини када је почео сукоб, као неки из ЕУ, и да ли је Србије продавала Русији бродове.

Привредници, не играјте се

Вучић је истовремено позвао привреднике да се не играју и да не препакују робу из иностранства и да је у Русију извозе као домаћу, јер би због тога могли да „заврше у затвору“, него да повећају производњу и рачунају шта ће зарадити за 24 месеца, а не за 24сата.

„Нисмо. Не разумем реч солидарност са земљама ЕУ. У чему солидарност? Нико нас није питао када су увођене сакнције Русији нити када је Русија узвратила контрасанкцијама. Је ли могуће да ми, ни лук јели ни лук мирисали, будемо криви и једнима и другима „, рекао је Вучић.

Премијер је нагласио да писмено обавештење које је стигло из Брисела није прави демарш јер нема потписе свих 28 министара, већ упозорење ЕУ које веома озбиљно схвата, али да ниједног тренутка садржај тог упозорења не жели да потцењује јер би то, како је рекао, било неодговорно.

– Одговорно ћемо се понети и испоштоваћемо све што тражи ЕУ. Понашаћемо се у складу са препорукама, али санкције Русији нећемо уводити јер то је програм Владе за који су грађани гласали. Нема потреба за додатне субвенције, рекао је Вучић и додао да је он још у кампањи најавио да нам је стратешки циљ улазак у ЕУ, али и да морамо да сачувамо добре односе са Русијом јер је то воља грађана и политика Владе Србије.

Премијер се на констатацију ЕУ да Србија у случају санкција Русији треба да покаже солидарност запитао „Чему? Нису нас питали када су уводили санкције Русији, нити нас је ико питао када је Русија уводила контрамере“.

„Не очекујем никаве санкције ЕУ“

Вучић је ракао да не очекује никакве санкиције Европске уније због новонастале ситуације, поручујући да Србију види као успешну и модерну земљу.
– Не очекујем никакве санкције, нити Србија ништа не губи овим. Да ли Србија може нешто да добије, то нема везе ни са Русијом и Европљанима, већ од нас самих, поручио је премијер, наглашавајући да Србију види као успесну и модерну земљу и да очекује да већ 2016. године Србија буде земља са највећим привредним растом у ЕУ.

– То већ неколико пута понављам и то само значи да добро знамо шта радимо и то морају наши људи да разумеју, рекао је Вучић и поручио да успех наше земље зависи од нас самих, нашег рада, мера и посвећености.

– Ако тога не буде, неће бити ни резултата – подвукао је Вучић, наводећи да „ми своју судбину држимо у својим рукама“.

 

Бета, Вестионлине

фото: Бета/С. Ђ./ДС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РЗС: Пад БДП-а у Србије у другом кварталу 2020. године за 6,5 одсто

1 (1) Према флеш процени Републичког завода за статистику (РЗС), реални пад бруто друштвеног производа …

Вучићево обећање за неке раднике Kрушика улудо радовање, 30-ак добило отказе

4.5 (4) Kако Н1 сазнаје тридесетак радника Kрушика није добило продужење уговора. Међу њима је …

13 Коментара

 1. Da sam na mestu Putina-ukinuo bi ovaj sporazum o slobodnoj trgovini POLTRONIMA ZAPADA!!! NEMA DVE STOLICE ???

 2. Штеточинска одлука Александра Вучића

  22. август 2014.

  Српска радикална странка најоштрије осуђује одлуку Александра Вучића о прихватању захтева Европске уније да се Србија уздржи од мера усмерених ка коришћењу нових могућности трговања са Руском Федерацијом и проширења српског удела на руском тржишту.

  Стављање интереса Европске уније испред интереса сопствене државе и грађана је штеточинска одлука због које ћемо и дугорочно трпети последице.

  Српски радикали подсећају да су и јучерашњи захтев ЕУ и данашња Вучићева одлука потврда исправности става Српске радикалне странке да је такозвани европски пут погубан за Србију и српске националне интересе и да је крајње време да се Србија искрено окрене сарадњи са пријатељским земљама, пре свега Руској Федерацији.

  Сарадња са Руском Федерацијом је у интересу Србије у политичком, економском, социјалном и сваком другом смислу.

 3. U članu 378. Zakona o obligacionim odnosima Republike Srbije se navodi sledeće:

  1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka odnosno usluga izvršena za potrebe domaćinstva;

  2) potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijemnika i televizijskog prijemnika;

  3) potraživanje pošte, telegrafa i telefona za upotrebu telefona i poštanskih pregradaka, kao i druga njihova potraživanja koja se naplaćuju u tromesečnim ili kraćim rokovima;

  4) potraživanje pretplate na povremene publikacije, računajući od isteka vremena za koje je publikacija naručena.

  (2) Zastarevanje teče iako su isporuke ili usluge produžene.“

 4. Zakon o obligacionim odnosima Republike Srbije, član 378, tačno nabraja koja sve dugovanja zastarevaju posle godinu dana, ukoliko nije pokrenut sudski postupak za njihovu naplatu, kada nastupa prekid u zastarevanju. Između ostalog to su struja, voda, tel.računi, RTS pretplata i sve praktično osim poreza, jedino porez nikada ne zastareva. Za firme je taj limit 2 godine. Posle 10 godina neplaćanja, ukoliko nije pokrenut sudski postupak, ne može se ni pokretati za taj period. Prema tome, pošto na osnovu novog Zakona o izvršenju neće biti sudskih tužbi nego rešenja o prinudnoj naplati, kada dobijete takvo rešenje i ukoliko su potraživanja veća od godinu dana (npr.RTS pretplata), potrebno je da odgovarajućoj sudskoj instanci u žalbenom roku jednostavno podnesete prigovor pozivajući se na zastarelost, i oni mogu da se slikaju!!! Dakle, danas, 22. avgusta 2014., mogu da vas tuže i traže da platite pretplatu (struju, vodu), samo za period od 22.avgusta 2013. godine, ako u međuvremenu nisu pokrenuli postupak za ona dugovanja pre 22.avgusta 2013. jer u tom slučaju nastupa prekid zastarelosti.

 5. Смрдљиви говнар Вучић !!!

 6. Смрдљиви говнар Вучић !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *