'Добра дела' Градоначелника Београда!

‘Добра дела’ Градоначелника Београда!

По новом правилнику, више неће важити попуст од 20% по детету када двоје и више деце борави у вртићу; важити само за друго дете.

– Укида се попуст од 20% породици с дететом оболелим од болести као што су: конгениталне малформације, деформитети и хромозомске абнормалности, болести мишићно-коштаног система и везивног ткива, душевни поремећаји и поремећаји понашања, болести нервног система, болести циркуларног система, неоплазме и др., независно од тога да ли то дете користи услуге предшколске установе.

– Укида се попуст од 50% за прво и друго дете за родитеље који имају тројке, четворке и дупле близанце.

– Укида се попуст од 10% за куповину првог стана.

Подсетимо се и ‘Добрих дела’ урађена током Маја ове године:

– Штеди на сиротињи, али зато набавља још службених аутомобила. Уместо да олакша макар мало сиромашном народу, његова девиза је ‘узми још!’.

– Контролорима хоће да да статус службеног лица. Никог није процесуирао за намештен тендер и губитке града од 12+ милиона евра на наплати карата. Није му пало на памет ни да спречи крађе на набавкама возила, горива и делова у ГСП-у. Или да отпусти тетке, стричеве, заове којих је по троје, четворо на једно радно место.

– Предлаже продавање профитабилних јавних предузећа…да се током продаје ‘углави’ за које милионче.

– Незапосленим породиљама смањена једнократна помоћ за 55%!

– Бежи од одговорности за Обреновац.

 

Грађани имају моћ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Београдски метро – шест милијарди евра без иједне јавне набавке

Београдски метро – шест милијарди евра без иједне јавне набавке

Иако се Предлог закона о метроу и градској железници бави углавном техничким питањима, из акта …

ГДЕ СУ БРЕ БАНДО ЛОПОВСКА НАШЕ ПАРЕ? Задужили сваког за по 1.700 € а дају вам као помоћ 60€?!

ГДЕ СУ БРЕ БАНДО ЛОПОВСКА НАШЕ ПАРЕ? Задужили сваког за по 1.700 € а дају вам као помоћ 60€?!

Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је да ће пријава за све који желе да …

26 Коментара

 1. naravno obrazložio je …predhodna vlast nije dobro radila pa sad on mora da ukida sve povlastice……ko je tu lud…pa mi naravno, narod ….

 2. kako bi on imao vise kad bi davao narodu……

 3. nista cudno ,on je homoseksulac. sta ocekivati od njih

 4. možda? nahraniti i poubijati sve redom nikoga ne poštedeti..šta se krevelje “demokrate” što su 1944 vešani ljudi po beogradu..ako su bili samo slični ovima i trebalo je..

 5. У слободној Србији нацистичку слугерању на вешала

 6. ako ovako nastave i sljiva ce nam biti velika

 7. ako ovako nastave i sljiva ce nam biti velika

 8. E PA BURALI STE UZIVAJTE.BIRATE STRANKU PRELETACA I CUDITE SE NJIHOVIM POTEZIMA

 9. ko ga je postavio na tu funkciju i kako ,……sta je opet ste zaboravili ,zaludjeni ste supermenom ,opet glasajte za njega ………blesava srbijo

 10. njihova jedina pamet je u ukidanju povlastica, smanjenu penzija, odnosno “turanju” ruke u tuđi džep, tako vladati može i najveća budala…hmm kad bolje razmislim

 11. njihova jedina pamet je u ukidanju povlastica, smanjenu penzija, odnosno “turanju” ruke u tuđi džep, tako vladati može i najveća budala…hmm kad bolje razmislim

 12. Доњецк: Руси заробили двојицу специјалаца Војске Србије!

  Двојица бивших специјалаца ВС који су ратовали за Украјинце заробљени код Доњецка. Руси их тајно испитују у Москви, контактирана и српска БИА. Око 50 наших плаћеника се бори за кијевски режим за 6.500 долара месечно.

  Борци Новорусије су прошле недеље, близу Доњецка, заробили двојицу српских плаћеника који су се месецима борили на страни УКРАЈИНСКОГ режима, потврђено нам је у одлично обавештеним дипломатским изворима.

  Ови српски „пси рата“ су преко Ростова пребачени у Русију и тренутно се налазе у Москви, где их у највећој тајности испитују руски обавештајци.

  Озбиљан проблем

  Како сазнајемо, руска тајна служба је о овом случају обавестила БИА и затражила објашњење. Наши саговорници упозоравају да би односи Србије и Русије сада могли озбиљно да се закомликују.

  – Руси напросто на могу да схвате да Срби ратују за рачун фашистичког, бандерашког режима у Украјини. Они од нас траже да хитно решимо овај проблем и спречимо „псе рата“ да из Србије у великом броју долазе у зараћено подручје и убијају њихове сународнике – преноси наш саговорник. Према његовим речима, српске процењују да тренутно на територији Новорусије ратује око 80 српских држављана. Од тога најмање њих 50 ратује на страни режима.

  – Они су месечно плаћени 6.5000 долара! До Украјине долазе преко Пољске и скоро сви су на ратиште отишли преко једне посредничке агенције коју држе амерички ратни ветерани! Сви плаћеници ратују у украјинским униформама и имају уговоре према којима се у случају погибије зарађени зарађени новац исплаћује њиховим породицама, а они се сахрањују као Н. Н. лица – каже саговорник из врха наших безбедносних служби.

  Шаљемо лошу слику

  Дипломата Душан Спасијевић каже да је овај случај засад на нивоу конзуларног проблема:

  – Међутим, ако се овакви случајеви не реше, могли би да прерасту у дипломатско питање – констатује наш дипломата.

  Војни аналитичар Бојан Димитријевић сматра да сваки овакав случај, без обзира на појединости, може да створи проблеме ан „вишем“ нивоу.

  – Сви такви појединци наносе велику штету Србији. Проблем је што су нама и Украјина и Русија пријатељске земље. На пример, ни једна није признала државу Косово. Краљевина Југославија је, рецимо, својевремено бранила војницима да иду у Шпански грађански рат и, мада није у потпуности успела у томе, то је добар пример како би држава требало да реагује – подсећа Димитријевић.

  С њим се слаже Мирослав Лазански, који истиче да Срби који ратују у другим земљама могу прилично да нашкоде Србији.

  – Ово шаље врло лошу слику о Србији и нарушава имиџ код земаља са којима тесно сарађујемо. Треба забранити свима који имају српски пасош да ратују било где. То што неко хоће да заради новац није никакав изговор! – апелује Лазански.

 13. Kakva dilea…Ti popusti su ionako bili minimalni.

 14. U članu 378. Zakona o obligacionim odnosima Republike Srbije se navodi sledeće:

  1) potraživanje naknade za isporučenu električnu i toplotnu energiju, plin, vodu, za dimničarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka odnosno usluga izvršena za potrebe domaćinstva;

  2) potraživanje radio-stanice i radio-televizijske stanice za upotrebu radio-prijemnika i televizijskog prijemnika;

  3) potraživanje pošte, telegrafa i telefona za upotrebu telefona i poštanskih pregradaka, kao i druga njihova potraživanja koja se naplaćuju u tromesečnim ili kraćim rokovima;

  4) potraživanje pretplate na povremene publikacije, računajući od isteka vremena za koje je publikacija naručena.

  (2) Zastarevanje teče iako su isporuke ili usluge produžene.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *