Вучићеве приче о суфициту и „уређеној“ земљи: Србија НАЈСИРОМАШНИЈА У ЕВРОПИ!

Вучићеве приче о суфициту и „уређеној“ земљи: Србија НАЈСИРОМАШНИЈА У ЕВРОПИ!

0
(0)

Још један у низу наручених интервјуа који је председник СНС-а Александар Вучић дао данас преподне „Пинку“, био је само прилика да поново кука, пренемаже се, опали по политичким неистомишљеницима и изнесе гомилу података који би требали да му иду у прилог.

Наравно да нисмо очекивали да ће Преграг Сарапа са њим направити поштен или макар пристојан интервју, али нам је запео за око један детаљ који је Александар изнео. Поред, наравно, шницли и свега осталог што једе и не једе…

Александар је тако изјавио да:

– Многима смета што Србија три године за редом има суфицит у буџету и што је постала уређена држава!

А реалност говори да смо НАЈСИРОМАШНИЈА ЗЕМЉА ЕВРОПЕ! Ево и зашто:

У Србији четвртина становништва са месечним примањима од 15.400 динара је у стању релативног сиромаштва, па је земља прва на листи по сиромаштву ако се пореди са земљама ЕУ, рекао је професор Економског факултета Михаил Арандаренко.

Он је на панел дискусији на Економском факултету у Београду, поводом представљања новог броја стручног часописа Мониторинг социјалне ситуације у Србији (МОНС), рекао да се сиромаштво још мери на основу претпоставки из Стратегије за смањење сиромаштва урађене пре 15 година.

„У Србији се сиромаштво мери, не кроз европски концепт релативног сиромаштва, што подрзумева примања мања од 60 одсто националног просека, већ кроз апсолутно сиромаштво које се дефинише потрошачком корпом у којој је минимум намирница за преживљавање“, навео је Арандаренко.

Вучићеве приче о суфициту и „уређеној“ земљи: Србија НАЈСИРОМАШНИЈА У ЕВРОПИ!

Концепт релативног сиромаштва, према његовим речима, подразумева да је за смањење сиромаштва неопходан, не само привредни раст, него и смањење неједнакости у дохоцима како би што више људи могло да учествује у економском, социјалном и културном животу земље.

„Ако се пореди са земљама ЕУ, а на листу прикључи и Турска, Србија је на првом месту по стопи релативног сиромаштва, иза ње су Бугарска, Португалија и Македонија“, поручио је Арандаренко.

Додао је да је 2016. године стопа апсолутног сиромаштва становништва са дохотком испод 11.700 динара била 7,3 одсто, а у екстремном сиромаштву је било од један до 1,5 одсто становника.

Потрошачка корпа је наравно, оно што сваког грађанина највише занима, дакле колико реално има новца да подмири своје свакодневне потребе. И то је оно што је битно – а не Вучићеве приче о суфициту и „уређеној земљи“!

(извор: 021.рс, герила.рс)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Љубомир Симовић: Вучић се понаша као власник ове државе, коме све припада, који свим располаже, који о свему одлучује и суди

Љубомир Симовић: Вучић се понаша као власник ове државе, коме све припада, који свим располаже, који о свему одлучује и суди

4.8 (5) Година је прошла у знаку пандемије ковида 19, а судећи по свему, пратиће …

Вучићеви "успеси" у 2020. - поносу нема места. Напротив!

Вучићеви „успеси“ у 2020. – поносу нема места. Напротив!

5 (4) Александар Вучић је на конференцији за медије одржаној 28. децембра тврдио да је …

Један коментар

  1. AV čim zine laže. Neko ko kaze bestidno i javno svim Srbima u Srbiji i u celom svetu da je „Murat je bio ozbiljan čovek i vojskovođa, a ovi naši ne mogu ni skute da mu nose“, onaj koji se potrudio da osnovna škola „Rastko Nemanjić Sava“ u novopazarskom prigradskom naselju Dojevići sada nosi ime predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) „bin Zajed“, onaj koji bestidno komentariše, svakodnevni odlazak mladih ljudi iz Srbije zbog nezaposlenosti i njegove pogubne Politike, da će sve one koji odu iz Srbije zameniti “migrantima”, onaj da dozvoli da onog njegovog saradnika/nesrećnika, šiptarska policija vuče na kolenima na našoj državnoj teritoriji, ne misli ništa dobro nijednom poštenom i časnom grdjaninu Srbije jer njegovi naredbodavci zahtevaju konačno cepanje Srbije/Kosovo je samo početak/ kao i kontinuirano sramoćenje i izvrgavanju ruglu cele države Srbije. Ko još poveruje u bilo kakvo njegovo obećanje, njemu vise nema pomoći.
    Daće Bog da se narod probudi, i da se svi pridruže onima koji se jos jedini bore za pravi spas Srbije i da potpišu Narodnu Rezolucij.rs .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend