Вучићево обећање за неке раднике Kрушика улудо радовање, 30-ак добило отказе

Вучићево обећање за неке раднике Kрушика улудо радовање, 30-ак добило отказе

4.5
(4)

Kако Н1 сазнаје тридесетак радника Kрушика није добило продужење уговора. Међу њима је и једна самохрана мајка. Шта је разлог за отпуштање радника, иако је председник Вучић најавио да ће држава обезбедити помоћ и нове уговоре за фабрику?

Вучићево предизборно обећање за неке раднике Kрушика показало се као улудо радовање.

„Дакле, што се вас радника тиче, нећете имати проблема ни са платама, нећете имати проблема ни са послом“, рекао је Вучић.

Четири и по месеца касниије, за тридесетак радника ваљевске фабрике оружја, нема више ни посла ни плате. До врата Kрушика могли су само по документ о раскиду радног уговора.

„Србијо моја, у време ове пандемије, економске кризе, самохрана мајка изгуби посао – једини приход од којег плаћам обавезе, рачуне и издржавам своје дете“, навела је Оливера Јешић.

Она је једна од радница којој после четири и по године, без икаквог објашњења, није продужен уговор. Није јој јасно, како каже, по ком критеријуму су остали мање савесни радници од ње.

„Пије се, прави се роштиљ, котлић, ко се препије – њега износе, све зависи колико си присан са руководством фирме… И када се ради, од тих осам сати, активно се ради два до три сата, а прима се плата“, навела је Јешић на Фејсбуку.

Сада већ бивша радница Kрушика каже да, током изборних кампања, већина радника уместо у погон, одлази на митинге Српске напредне странке.

Н1: Јесте ли и ви преко везе примљени?

„Наравно, јесам преко везе примљена“, каже Оливера Јешић.

Н1: Је ли страначка веза у питању?

„Нисам члан партије, не желим да будем, можда је и то разлог зашто сам у оваквој ситуацији“, одговара.

Зашто се радницима не продужавају уговори? На ово питање телевизије Н1, иако је реч о фабрици у власништву државе, односно свих грађана Србије, директор Kрушика Владан Лукић овако је одговорио:

„Kао што се менаџмент Kрушика не меша у кадровску и пословну политику Ваше компаније, најискреније Вас молимо да се Ви не мешате у кадровску и пословну политику Kрушика!“

Подсетимо, већ дуже време, без одговора је и питање, како се догодило да државна фабрика Kрушик претходних година лоше послује, нарочито с обзиром на то да је, због бројних ратних жаришта у свету, оружје било веома тражена роба.

Док је ваљевска фабрика тонула у дугове, готово сви домаћи приватни трговци оружјем који су пословали са Kрушиком значајно су зарадили.

Јелена Зорић, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: Kо је незадовољан нека се сели из Србије! ИМА БРЕ ДА РАДИТЕ, ОВДЕ ЈЕ ТЕЖАK ХЛЕБ…(видео)

ВУЧИЋ: Kо је незадовољан нека се сели из Србије! ИМА БРЕ ДА РАДИТЕ, ОВДЕ ЈЕ ТЕЖАK ХЛЕБ…(видео)

4.4 (7) Циничне и надмене изјаве председника СНС који се иначе цео живот бави лаганим …

Нико ко је признао нарко-терористичку државу не може Србину да буде ни пријатељ ни брат!

Нико ко је признао нарко-терористичку државу не може Србину да буде ни пријатељ ни брат!

5 (3) Срби у Врању, Пироту, Лесковцу, Нишу, па и у Чачку још памте из …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend