fbpx

Вучићи купили сведоке да лажно сведоче о Андрејевом нападу на Жанадармерију

0
(0)

СВЕДОКИЊА Соња Хинић рекла је данас у наставку суђења жандармима који се терете за напад на браћу председника Србије и градоначелника Београда, Андреја Вучића и Предрага Малог у Београду, да је из кафића у ком је радила видела када је један оштећени после ударца пендреком пао на земљу, а другог да виче „стани, стани“.

Хинић је рекла да из кафића који се налазио у Улици Светозара Марковића није видела сам почетак напада на Вучића и Малог, 28. септембра 2014. године током Параде поноса у Београду.

„Видела сам лица која долазе из Војводе Миленка и иду ка Бирчаниновој. Дошло је до неког кошкања. Ја сам се окренула када је кренула вика и комешање и када су жандарми ударили оштећене. Мислим да је викање било узајамно. Жандарми су ударали пендрецима. Остао ми је у памћењу један јак ударац“, посведочила је Хинић пред већем Вишег суда у Београду.

Она је казала да је то све трајало два до три минута и да је услед тог комешања жена која је била у кафићу са близанцима покушала да уђе унутра али су се колица заглавила на улазу.

„Тада сам видела како један човек носи другог преко рамена, прелазили су улицу и ишли ка нашем кафићу“, рекла је она и додала да је претпоставила да су хтели да уђу у локал као и да тада није знала да је то Андреј Вучић.

На констатацију адвоката одбране да у истрази пре три године није рекла све ово што и данас и на питање како је могуће да се сећа више детаља три године после догађаја него после две недеље након, она је рекла да је тада била узбуђена због свега што се догодило.

На суђењу су сведочили и Виолета Јовановић која је радила у трафици у близини места на ком је дошло до инцидента која је рекла да је чула једино неко нејасно комешање, и Милан Карапанџић који је из стана чуо неко комешање и буку.

Осморица жандарма оптужени су да су као саизвршиоци починили кривично дело напада као и злостављања и мучења, а оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду на терет им се ставља злоупотреба службеног положаја.

Сви оптужени су током ранијих рочишта негирали кривицу и навели да су тог дана поступали по закону.

За напад на Вучића и Малог и њихово обезбеђење оптужницом Вишег јавног тужилаштва се терете Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић и Раде Матић.

Суђење ће бити настављено 13. октобра у 10 сати када ће поново, на захтев једног од оптужених против кога је поступак био раздвојен, бити саслушавани сведоци који су испитивани у његовом одсуству.

Предвиђено је и саслушање вештака Бранимира Александрића.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СКАНДАЛ! Шта тражи Андреј Вучић кога повезују са нарко мафијом у државној делегацији Србије у Москви?! (фото)

4.7 (16) Андреј Вучић, брат председника Србије Александра Вучића, присуствовао је са делегацијом Србије на …

Случај плантаже марихуане “Јовањица”: Потврђена оптужница против Предрага Колувије

5 (2) Веће Вишег суда у Београду – Посебног одељења за организовани криминал, донело је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *