DRUSTVO; Proslava dana ujedinjenja Nemacke u rezidenciji Nemacke u beogradu, na slici Aleksandar Vucic, Nebojsa Krstic

Вучићу, Небојши Крстићу и министрима прети казна затвора до 5 година

0
(0)

Новинарке Телевизије Пинк Гордана Узелац и Мара Драговић, које су нападнуте током протеста Двери 16. септембра, нису задобиле тешке телесне повреде, како упорно понављају функционери власти и режимски медији.

Као су председник Вучић, Небојша Крстић и поједини министру уз помоћ и сарадњу режимских медија попут РТВ Пинк, Информер, Српски телеграф, итд. свесно ширили дезинформације и лажи о тежини повреда новинарки РТВ ПИнк изазивајући тиме панику а све са циљем политичког обрачуна са опозиционим Дверима подпадају под удар Кривичног закона Републике Србије члан 343 став 1 и 2. То је исти онај члан Кривичног закона уз којег су режимски послушници у више наврата наређивали привођење људи који су коментарисали власт на друштвеним мрежама.

Сад су режимски послушници као и сам вођа пали под удар Кривичног закона јер су понављамо свесно злоупотербљавајући службени положај ширили немир и панику међу народом како би створили правне и кривичне предуслове за обрачун са представницима опозиције. Кривични закон Републике Србије и његов члан 343 гласи овако:

КРИВИЧНА ДЕЛА ПРОТИВ ЈАВНОГ РЕДА И МИРА
Изазивање панике и нереда

Члан 343

(1) Ко изношењем или проношењем лажних вести или тврђења изазове панику, или теже нарушавање јавног реда или мира или осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа или организација које врше јавна овлашћења, казниће се затвором од три месеца до три године и новчаном казном.

(2) Ако је дело из става 1. овог члана учињено путем средстава јавног информисања или сличних средстава или на јавном скупу, учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година.

Више је него јасно да све оне који су зарад стицања политичких поена тешко злоупотребили службена овлашћења ширеши лажи, дезинформације и панику морају кривично процеуирати без обзира на њихов тренутни положај и функцију коју обављају!

Србија данас

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Професор Чворовић открио све о избору новог патријарха: Ево шта спрема Вучић (видео)

5 (3) Гост Дејана Петра Златановића у емисији „Интервју“ на јутјуб каналу „Центар-Србин.инфо“ био је …

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend