Вучићу, време је да ти БИА обнови потврду, старој је истекао рок...

Вучићу, време је да ти БИА обнови потврду, старој је истекао рок…

Александар Вучић, заменик председника СНС, пре два дана добио је допис од Безбедносно-информативне агенције у којем је стајало да нема „податка, информације или документа који би указивали на његове контакте са безбедносном службом Велике Британије”. Вучић је инсистирао на објашњењу БИА, након што су представници СРС пред скупштинским одбором за одбрану и безбедност изјавили да је енглески шпијун.
Овде потпис
У допису који је сачињен 26. јануара, а у који је „Блиц” имао увид, стоји и да нема никаквих података „у било којој форми или на било ком носачу информација који би указивали на Вучићеве контакте са безбедносном службом било које друге стране државе”. У образложењу се такође наводи да, „према прописима о евиденцији у области националне безбедности”, БИА не обрађује податке по личном основу, који се односе на Вучића.

– Био сам сигуран да ћу добити овакав одговор јер знам шта је истина. Зато сам рекао да од БИА зависи моја политичка каријера и да ћу престати да се бавим политиком уколико се наводи радикала испоставе као тачни. Испоставило се да су неки потпуно изгубили компас у бављењу политиком – рекао је Вучић за „Блиц”.

Он је 14. јануара од Безбедносне агенције затражио да му у најкраћем могућем року одговори да ли је енглески шпијун, што су дан раније пред Одбором за одбрану и безбедност у Скупштини Србије навели представници СРС. Тада је Наташа Јовановић, посланица радикала, изјавила да Александар Вучић ради за једну страну обавештајну службу, а затим је и „прецизирала” да се ради о британској МИ6. Када је Вучић чуо шта су радикали „изрекли” у Скупштини, затражио је од БИА да се што пре изјасни о томе.

Блиц, 2010.године

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић после нервног слома припрема чистку у БИА како би их претворио у лични сервис

Вучић после нервног слома припрема чистку у БИА како би их претворио у лични сервис

У оквиру припрема за предстојеће изборе Александар Вучић води кардровску чистку у Српској напредној странци …

Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић “прешао основне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *