Вучиленд: Тенисова свињарија

0
(0)
  • Када је Урош Давидовић, водитељ „Добре земље“ на ТВ Б92 најавио на друштвеној мрежи фејсбук нову емисију о пољопривреди, није ни слутио да ће то бити последња најава.
  • Стручна емисија која је као тему имала увоз 300,000 свиња у Србију нестала је са телевизије као Оља Бећковић.

Водитељ емисије, Урош Давидовић дошао је података да је управа за ветерину за само две недеље издала 40 увозних дозвола. Увоз 300,000 свиња потпуно ће финиширати преживеле остатке пољопривреде у окупираној Сербији.

Цензура је појела емисију, али за утеху – водитеља Уроша Давидовића још није прогутао мрак. Упоредо са цензурисањем емисије о увозу 300,000 свиња дошла је најава новог „историјског успеха“ Змаја од Чипуљића.

Премијер Вучи је свечано најавио долазак Немачке компаније „Toennies Holding GmbH“ која се – гле чуда, бави узгојом и продајом меса. Према његовим речима, популарни Немачки „Тенис“ ће уложити 300 милиона евра и отворити 20 фарми.

Наводне „стране инвестиције“ су новац грађана из буџета, којим се финансирају стране корпорације. Предуслов за долазак „страних инвеститора“ је елиминација конкуренције – домаћих произвођача.

Одлука скупштине општине Алибунар, којом је пољопривредницима ограничен узгој стоке на максимално 10 свиња најбољи је пример агенде „Алек-бунара“. Смањење субвенција аграру праћено је подизањем пореза, такси и ограчинења узгоја са циљем да „страни инвеститори“ имају потпуни монопол на тржишту.

Међународне корпорације долазе по шаблону „Organisation Todt“ већ виђеном за време окупације током Другог Светског рата. Организација коју је основао високи нацистички званичник Fritz Todt је у окупираним државама преузимала фабрике, природна богатства и инфраструктуру.

Међу приоритетне циљеве Агенде 21 (2030 УН) спада „транзиција“ природних богатствава, обрадивог земљишта и узгоја стоке у корпоративно власништво. Монопол над храном једне државе доноси моћ контроле њеног становништва.


Прочитај још…  Конверзија калифата

Храна се по Кисинџеровој доктрини још увек користи као оружје, а ружно лице окупације маскира цензуром. Добра земља и лоши људи на власти једноставно не иду заједно.

Анонимни

Агенда 21 у Алек-бунару

Стране инвестиције и донације

Референце:
http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/komentar-dana/svinjarija/
http://fakti.org/biznis/vucic-objavio-da-ce-nemac-tenis-od-juna-poceti-da-u-milosevoj-srbiji-gaji-svinje
http://anon.in.rs/serbija/tihi-genocid-sela/

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Борислав Новаковић: Нема компромиса са Вучићем нити повлачења у борби против његовог режима

5 (3) Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да опозиција може бити успешна …

Генерације ће плаћати десетине милијарди кредита којима нас је задужио Вучићев режим

5 (7) „Обично за све кривимо Енглезе и Американце, иако смо, захваљујући њима и амбасадорима …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend