ВУЈОВИЋ: Вратићемо само део пензија и плата, али и то - ако ММФ не буде против

ВУЈОВИЋ: Вратићемо само део пензија и плата, али и то – ако ММФ не буде против

0
(0)

МИНИСТАР финансија Душан Вујовић изјавио је данас да очекује да ће до краја године бити створени услови за делимично повећање плата и пензија.

„Кад се кренуло у фискалну консолидацију, део пензија смањен је за 5,8 или шест одсто, а плате око 10 одсто и уштедели смо значајан део. Сад мислимо да морамо да понудимо грађанима неку врсту награде“, рекао је Вујовић за Радио телевизију Србије.

Он је казао да корекција плата и пензија неће значити враћање одмах „на исто“ и да ће се више о повећању знати када се заврше разговори са делегацијом ММФ-а која долази у Београд 20. августа и остаје до 2. септембра.

„Моћи ћемо делимично да извршимо корекцију, али сигурно не враћање одмах на онај ниво који је био пре. Али, светло на крају тунела је врло важно у овом тренутку“, рекао је Вујовић.

Он је истакао да је програм који је прошле године договорен са ММФ у октобру, а објављен у новембру, направљен због тога да би се створио основ за повећање плате и пензија, односно да оне буду повећане на износе веће него пре смањења.

„Треба да су се створили услови да можемо делимично да извршимо корекцију. На крају (посете) мисије ММФ-а ћемо то знати прецизније“, навео је он.

Бета

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПАД ИМПЕРИЈЕ: Напређаци се тукли на састанку! СИСТЕМ СЕ РАСПАДА ПРЕД ВУЧИЋЕВИМ ОЧИМА…

ПАД ИМПЕРИЈЕ: Напређаци се тукли на састанку! СИСТЕМ СЕ РАСПАДА ПРЕД ВУЧИЋЕВИМ ОЧИМА…

5 (4) Већ два дана трају туче међу напредњацима у Панчеву, који су свађе најмање …

Какав црни душевни вихор, Вучић је прско као лицна!

Какав црни душевни вихор, Вучић је прско као лицна!

3.4 (5) Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је јучерашњи телевизијски наступ …

2 Коментара

  1. Узеће народу и црно испод ноктију корумпирани лакеји банкстера. Зато су и доведени. Јесте да је народ хипнотисан лажима са њихових медија поготово телевизије али је и глупост евидентна као и кукавичлук нажалост.

  2. Satra da se pokrije Srbija i eto naj veceg cirkusa na svetu.Ulaz u cirkus je beplatan a garantuju dobru zabavu, na svaki ne ulozeni cent ili dinar drzava daje deset hiljada evra.To nigde na svetu nema.Ovi agenti mmf cie i svetske banke , ministar je i plus penzioner,polako ali sigurno unistavaju Srbiju.Dokle ce tako, pa verovatno dok gledaoci gradjani Srbije ne shvate da je predstava odavno zavrsena.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend