Вук Јеремић: Фер и слободни избори нису на видику

Вук Јеремић: Фер и слободни избори нису на видику

Председништво Народне странке одлучило је вечерас на седници у Крагујевцу да одбаци документ посредника Европског парламента у дијалогу власти и опозиције о изборним условима.

Народна странка остаје при захтевима из платформе коју је раније доставила европским посредницима, а у којој су изнети конкретни предлози за побољшање изборних услова.

„Народна странка остаје привржена напорима да се кроз дијалог изадје из уставне и политичке кризе у коју је Србију увео режим Александра Вучића. Конкретни предлози ће поново бити достављени европским посредницима, након консултација са партнерима из прошлогодишњег бојкота“, наводи се у саопштењу Народне странке.

Раније данас у Крагујевцу, приликом представљања новог председника Грдаског одбора, председник НС Вук Јеремић изјавио је да фер и слободни избори нису на видику, али да „ствар још не би требало пресећи, окренути главу и предузети радикалне кораке“, него је потребно сачувати стрпљење и још једном покушати да се мирним путем дође до побољшања изборних услова, колико год то данас изгледало мало вероватно

„Још није дошло време да се предузму радикални кораци, али није искључено да ће до тога морати да дође. Народна странка још није одлучила да ли ће изаћи на изборе, али би у случају учествовања на изборима најснажнија порука грађанима, којима је свега преко главе, била да опозиција наступи јединствено“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Крагујевцу.

Јеремић је навео да су многи из опозиције разочарани понудом европских посредника, али да он није, јер на основу свог дипломатског искуства није ни „гајио нека нарочита очекивања“, и додао да ће Председништво Народне странке данас у Крагујевцу одлучити о следећим корацима у дијалогу.

Јеремић је представио новог повереника Народне странке за Крагујевац, епидемиолога Предрага Делића, који је на челу крагујевачког одбора наследио Бориса Хермана.

Делић је рекао да преузима велику одговорност и да „има добре полазне основе и трасиран пут“.

„Планирамо да наставимо тим путем и да унапредимо рад Народне странке у Крагујевцу. Чекају нас велики изазови, на првом месту предстојећи избори, као и развијање страначке инфраструктуре“, рекао је Делић.

Бета, Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Представници ЕУ наместили про-еу опозицију Вучићу да их на изборима откине од ку*ца

Представници ЕУ наместили про-еу опозицију Вучићу да их на изборима откине од ку*ца

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да предлог који су добили од …

Србија: Лажни избори са лажном опозицијом по свој прилици 3. априла

Србија: Лажни избори са лажном опозицијом по свој прилици 3. априла

РЕДОВНИ избори за председника Републике и за одборнике у Скупштини града Београда и ванредни избори …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *