Србија

Вукадиновић: Вучићева политика о КиМ представља комбинацију издаје, предаје, капитулације, глупости и неспособности (видео)

Грађански протести „1 од 5 милиона“ који се од 30. новембра одржавају једном недељно у више од 50 градова Србије, настављају се и вечерас (петак) у 27 градова и општина: Новом Саду, Нишу, Ужицу, Чачку, Бору, Врању, Зајечару, Смедереву, Ваљеву, Суботици, Шапцу, Сокобањи, Пожаревцу, Панчеву, Вршцу, Горњем Милановцу, Крушевцу, Пожеги, Аранђеловцу, Апатину, Шиду, Жагубици, Лозници, Лесковцу, Младеновцу, Лазаревцу и Рашкој.

Данашњи протест под називом „Један од пет милиона“ почеће у Новом Саду у 18 сати, на платоу испред Српског народног позоришта и биће посвећен Међународном дану жена и борби за права и равноправност свих жена у Србији, најавили су организатори.

У Србији нема демократије, то је анархија зачињена примитивизмом у којој локални моћници нападају жене и друге грађане, а све њих штити и иза њих стоји Александар Вучић, рекла је аналитичарка Драгана Трифковић на осмом по реду протесту “стоп диктатури” на којем је било осетно мање демонстраната, јавља дописник Данаса Радован Балаћ.

После прошлонедељног наступа Сергеја Трифуновића који је извређао лидера ЛСВ Ненада Чанка, вечерас је дошла велика група лигаша са заставама Војводине, стала одвојено од осталих грађана и они су напустили скуп пре поласка у шетњу.

Протест је био тематски посвећен женама и њиховом положају у друштву, али се међу њима појавио новинар из Гроцке Милан Јовановић, кога су Новосађани подржали скандирањем ”Не дај се, Милане”, а он обећао да ће се борити да добијемо власт која ће полагати рачуне грађанима, а не обрнуто.

Ивана Танасијевић је у име иницијативе “Маме су закон” подсетила да по Уставу свака трудница и мајка има право на финансијску подршку током трудноће и породиљског одсуства, а уместо тога заштиту уживају само запослене чиме се крши уставно право жена и мајки, па су затражиле измену закона.

Студенткиња Сашка Радујко је казала да се посао у Србији добија преко странке уместо по квалификацијама.

– Оне жене које нису хтеле посао преко странке, њих председник нуди као јефтину радну снагу странцима. Борим се за Србију у којој радна обавеза неће подразумевати да жена мора да седне у крило СНС примитивцу који мисли да му је чланска карта бон за све што пожели. У то име поручујем разним Јуткама, Гашићима… да нећемо дозволити да јуткизирате Србију и да нас понижавате – нагласила је Радујко.

Републичка посланица Александра Јерков изјавила је вечерас на протесту „Један од пет милиона“ у Новом Саду, да режим у Србији пружа заштиту искључиво људима који „покушавају да преваре и обману систем“, а не штити оне који су поштени и покушавају да живе искључиво од свог рада и залагања.

Јерков је казала да „они не дају Гашиће, Лончаре, Јутке, Симоновиће, Стефановиће, Маје и Зоране“ и да не дају људе који „покушавају да преваре систем“.

„У њиховом систему и режиму то су људи који искључиво имају заштиту“, оценила је Јерков, преноси Бета.

Они не дају Гашиће, Лончаре, Јутке, Симоновиће, Стефановиће, Маје и Зоране“ и да не дају људе који „покушавају да преваре систем“.У њиховом систему и режиму то су људи који искључиво имају заштиту

Она је казала да је некажњивост у Србији попримила опасне размере, указујући на случај новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића, јер нико није кажњен за паљење његове куће након што је критички писао о актуелној власти.

„Ако ово са Миланом прође и (председник општине Гроцка) Симоновић још један дан проведе, а да не одговара за то што је учинио, онда се то сутра може десити свакоме од нас, вашој деци, колегама, породици, пријатељима. Морамо да кажемо: но пасаран“, рекла је Јерков и додала да „Нови Сад неће дати ни Милана, нити било ког поштеног човека у Србији“.

И ове недеље протестном скупу у Новом Саду ће се придружити новосадски студенти, који ће се окупити у кампусу, а где ће говорити студенткиња Академије уметности Теа Вукадин.

Своје учешће на данашњем протесту најавили су и навијачи Фудбалског клуба „Војводина“, а због незадовољства стањем у том клубу, за које оптужују актуелну управу.

Навијачи су на друштвеној мрежи Твитер најавили свој долазак и поручили да су за девастацију ФК „Војводина“ заслужни људи из управе, које је поставила актуелна власт.

Ђилас и Гујаничић говоре у Ужицу

Седми протест „Један од пет милиона“ у Ужицу почеће испред Скупштине града, а окупљенима ће се обратити Драган Ђилас, један од лидера и оснивача Савеза за Србију, и Радмила Гујаничић, председница Управног одбора Женског центра Ужице.

Током поротеста, грађанима ће бити понуђено да потпишу Споразум са народом, након чега ће кренути у протестну шетњу центром града.

Ђорђе Вукадиновић у Нишу: Србија не сме да пређе преко Вучићеве политике о КиМ која представља комбинацију издаје, предаје, капитулације, глупости и неспособности

Србија, све и да економски цвета као што власт говори, не би смела да пређе преко политике према Косову и Метохији, која представља издају, предају, капитулацију, глупост, неспособност, или све то заједно. Он (председник Србије Александар Вучић, п.а.) би, да има имало поштења, само због тога требало да поднесе оставку, поручио је вечерас народни посланик и политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић на деветом протесту „Стоп терору – за Ниш без страха“, који је део протеста “1 од 5 милиона”, јавља дописница Данаса Зорица Миладиновић.

Вукадиновић: Вучићева политика о КиМ представља комбинацију издаје, предаје, капитулације, глупости и неспособности (видео)

Ниједна власт није прокоцкала све шансе и поклонила све што је имала на Косову, а да заузврат није добила ништа, због чега стално кука и криви све друге осим себе 

Пред више од хиљаду окупљених на централном нишком тргу, Вукадиновић је казао да је и пре Вучићеве “патриотске” власти свака власт у Србији понешто грешила или злоупотребила у вези са Косовом, али да ниједна није прокоцкала све шансе и поклонила све што је имала на Косову, а да заузврат није добила ништа, због чега стално кука и криви све друге сем себе.

Он је оценио да “ни баба на пијаци не тргује као што СНС и велике патриоте Вучић и Дачић воде државну политику”, али да је “врло могуће” да је актуелна гарнитура у Србији дошла и остала на власти јер је “нешто обећала у вези са Косовом”, а сада је то дошло на наплату.

Додао је да о Косову мора да се расправља у Склупштини Србије, као и медијима и јавности, а не по ресторанима у Њујорку или Риму, а да грађани не знају шта се све обећава у њихово име.

– Опозиција у Србији јесте слаба, али чудо је да уопште постоји. Ми смо били на корак до Северне Кореје и дикатуре, и зато су ови протести већ успели, јер смо кроз њих показали да се не бојимо, да не пристајемо на оно што власт ради, и да их презиремо. Нису ни ови пре ње били бајни, нити је садашња опозиција сложна, а сви у њој способни и паметни, али то није разлог за било какво колебање. Какви год ми били, они су много пута гори. Ово је најгора влада у новијој српској историји, гора од најгорих – казао је Вукадиновић и позвао грађане да не стану са протесним окупљањима, који су већ “болни за власт” и “имају резултате”, што показују случајеви Јутке, Симе из Гроцке и других оставки, којих “без протеста не би било”.

Ни баба на пијаци не тргује као што СНС и велике патриоте Вучић и Дачић воде државну политику”, али да је “врло могуће” да је актуелна гарнитура у Србији дошла и остала на власти јер је “нешто обећала у вези са Косовом”, а сада је то дошло на наплату

На протесту су поново захтеване оставке министарке саобраћаја Зоране Михајловић и градоначелника Дарка Булатовића, враћање оснивачких и управљачких права граду Нишу над аеродромом „Константин Велики“, „Југоистоком“ и Регионалном привредном комором, као и заустављање партијског запошљавања, одузимања имовине од стране јавних извршитеља и искључења струје социјално угроженим грађанима.

Затражено је расветљавање серије ноћних паљевина аутомобила у Нишу, обезбеђивање свих пружних прелаза, „ослобађање заробљених медија“, формирање регионалног јавног сервиса и смањење цене услуга Градске топлане.

Након окупљања на тргу, учесници протеста отишли су у шетњу до Градске куће, у којој је кабинет градоначелника. Носили су српске заставе и транспаренте “Побуњени градови”, “Ви идите ми остајемо”, “Нас је ипак више”, “Ботов је”, “Вулин је прошао лекарски преглед и психијатрију”. Узвикивало се “Оставке”, “Лопови”, “Издаја”. Следећи протест, који иначе организује Покрет младих “За Ниш без страха”, најављен за петак 15. март.

У Врању говори Бошко Обрадовић

На седмом по реду скупу #1од5милиона говориће народни посланик Бошко Обрадовић и историчар Владимир Добросављевић.

И овог петка окупљање је најављено за 18 сати, на шеталишту код градске Апотеке, где ће се окупљенима обратити говорници, а затим ће скуп кренути централним градским улицама у протестну шетњу.

У Горњем Милановцу окупљенима ће се обратити академик Душан Теодоровић

На деветом по реду протесту у Горњем Милановцу на Тргу кнеза Михаила говориће академик Душан Теодоровић и народни посланик Марија Јањушевић.

Бивши члан Отпора Срђан Миливојевић говори на седмом протесту у Вршцу

На седмом протесту у Крушевцу говоре активисткиња за права жена Соња Антић и председник слободних одборника Никола Јовановић

Осми по реду протест на Тргу Николе Пашића у Зајечару

„Иницијатива против пожешког давитеља“, што је алузија на председника општине Милана Божића (СНС) и филм „Давитељ против давитеља“, свим дамама дели каранфиле

Први протест у Жагубици – хомољској “Северној Кореји”

Редитељ Јанко Баљак и председница удружења грађана ,,Избор постоји’’ Ирена Живковић говоре у Ваљеву

Посланица Санда Рашковић Ивић говори у Бору

Код споменика Војводи Степи говориће глумац Бранислав Лечић и драматург Синиша Ковачевић

Пред грађанима у Аранђеловцу говориће Александар Танасковић и Владимир Савић

Хаџи Ненад Маричић ће отворити протест у Лазаревцу испред Рударске чесме

У Младеновцу се се окупљеним грађанима обратити Маја Виденовић, Татјана Мацура и Ненад Кулачин

У Шапцу говоре председавајући СЗС Зоран Лутовац, испред удружења малинара Слађана Станковић и водитељ Менталног Разгибавања Марко Степановић

Протест #1од5милиона у Смедереву отвориће Никола Којо и Јелена Вујановић

Народна посланица Љупка Михајловска и одборник Зоран Јовановић говоре у Панчеву

Срђан Шкоро говори на протесту #1од5милиона у Суботици

Политиколог Бобан Стојановић, глумица Јасмина Радовановић и социолог Иван Гајић говоре у Сокобањи

(Данас)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!