ВУЛИН: Градимо нова прихватилишта за мигранте – прво у Суботици и Београду

0
(0)

МИНИСТАР за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас у Власотинцу да се у Србији средствима страних донатора гради неколико привремених прихватилишта за избеглице с Блиског истока и севера Африке.

„Прихватилишта се граде на неколико места. Једно ће бити отворено у Суботици, надам се врло брзо, и постоји једно прихватилиште које ћемо градити на простору Града Београда“, казао је Вулин на конференцији за новинаре у Власотинцу.

Како је навео, привремена прихватилишта се граде како би се помогло и избеглицама и грађанима Србије.

„Кад помогнете мигрантима, то је највећа услуга локалном становништву. Када сте, као у Прешеву, успели људе да издвојите из нехуманог простора, ви сте људима омогућили да користе центар града. Када то исто урадите у Београду, ви ћете људе сместити тамо где имају сваку заштиту, а у исто време омогућити Београђанима да регуларно користе своје паркове“, рекао је Вулин.

Он је рекао да је 100.000 миграната изразило намеру да добије азил у Србији, али да је свега десетак затражило и добило азил.

„Не градимо никакве трајне капацитете, већ привремене транзитне капацитете, да људи не би били на улици, и да им се деца не би разбољевала јер долази зима“, казао је министар.

Вулин је додао да се прихватилишта граде искључиво донацијама европских фондова и међународних организација које се баве мигрантима.

Министар је данас присуствовао отварању новосаграђеног објекта од 87 квадратних метара у којем ће бити особе са менталним и интелектуалним потешкоћама из општина Власотинце и Црна Трава.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић наоружавао терористичку организацију Хезболах српским оружјем

4.7 (3) Европски тинк-тенк Мена воч открива документе са детаљима о куповини српског наоружања Катар …

Mинистарство просвете припрема школе за укључење миграната у наставу!?

4.6 (10) Министарство просвете је почетком септембра упутило допис свим школама у Србији и тражило …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *