fbpx

За две последње године из Вучићеве Србије отишло безмало 2.000 лекара

0
(0)

ЛЕКАРСКА комора Србије издала је током 2015. године око 960 сертификата лекарима за пријаве за рад у иностранству, рекла је директорка ЛКС Весна Јовановић.

Она је за агенцију Бета казала да је то скоро исти број као 2014. године.

Говорећи о дефицитарним кадровима у здравству у Србији, Јовановић је навела да се осећа недостатак анестезиолога, радиолога и патолога.

„Старосна структура у педијатрији и неурологији је таква да ће и то врло скоро да постану дефицитарна занимања. Запослени у тој области су пред пензијом, а немамо довољан број младих који ће благовремено завршити специјализацију”, навела је она.

Весна Јовановић је рекла и да је ЛКС у 2015. години пријављено 11 напада на лекаре.

„Ми смо по договору са Заштитником грађана његовој канцеларији послали те предмете. Он је обећао да ће код локалних полицијских станица и код тужилаштава да се распита шта је са тим случајевима”, казала је она и додала да још није формирано радно тело које ће се бавити тим случајевима.

Бета

фото:ДПА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тајни договор о миграцији шиптара

0 (0) ПРИШТИНА – Институт за квалитативно истраживање анализе и оспособљавања „иЦхат“ путем извјештаја процјењује …

Немци неће да приме своје савезнике шиптаре, терају мађарску и српску полицију да затворе границу за њих (видео)

0 (0) Полиција Србије, Мађарске, Аустрије и Немачке постигле су данас договор о већој сарадњи …

Један коментар

  1. Није добар школски систем. Зашто Немачка не може да ишкочује довољно лекара за себе? Неће јер је то скупо! Свако мора да плати своје студије, а не као код нас,школују се на грбачи целог народа а онда дигну перке и оду без икаквих обавеза према Србији. Тако је то било у социјализму а ми тога још не можемо да се отресемо него ћемо школовати децу за цели свет а зна се реално колико кошта један завршени медецинар! По би било исто као кад би пољопривредне или неке друге производе давали за десет пута мању цену? Али многима од вас критизера овакво стање ипак одговара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *