За кога заиста ради квислинг Дачић?

За кога заиста ради квислинг Дачић?

0
(0)

БЕОГРАД – Председник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је данас да никада није било ни планирано да се српска платформа за решавање косовског проблема у целини нађе пред парламентом, већ да посланици, као што ће то бити и учињено, треба да се изјашњавају о „полазним принципима” платформе.

„Један део су основни полазни принципи за које се сматрало да треба да их усвоји парламент и они су разрада онога о чему смо говорили: да не желимо да признамо независност Косова, да нас интересује статус Срба у једном таквом прелазном периоду и привременом аранжману када је нерешен статус КиМ и да то мора да буде повезано са процесом евроинтеграција”, изјавио је Дачић новинарима.

Полазни принципи ће, како је најавио, у форми резолуције и декларације бити преточени у документ који ће се наћи пред парламентом, а други део платформе чине конкретни предлози за решење проблема и они неће ићи пред скупштину, јер то треба да буде учињено на крају преговарачког прцеса.

Дачић је, приликом посете бази Противтерористичке јединице МУП-а Србије, додао да још није договорено када ће се поменути документ о Косову наћи пред Скупштином Србије.

„Када сам рекао да платформа није свето писмо, нисам мислио да се ње не треба придржавати, него да ово што је записано у платформи није до краја дефинисано, и, као што знате, било је промена верзије текста и у последњих неколико дана”, рекао је Дачић.

Део о прекиду техничког дијалога са Приштином је, према његовим речима, преформулисан јер није био реалан и у интересу државе, будући да су ти преговори једини који се у овом тренутку воде.

„У таквој ситуацији сада треба ићи на стварање јединства, политичке стабилности и што ширег консензуса, иако сам свестан да је консензус у правом смислу речи, где су сви за, врло тешко остварити у Србији по било којој теми, па и по теми КиМ”, рекао је Дачић.

 
Танјуг

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЂОРЂЕВИЋ: Вучић већ годинама "преговара" са шиптарима мимо закона, Устава и службених овлашћења

ЂОРЂЕВИЋ: Вучић већ годинама „преговара“ са шиптарима мимо закона, Устава и службених овлашћења

5 (2) Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић критиковао је у саопштењу медијима обраћање Александра Вучића …

Срце Обилића: Овако је последњи српски војник бранио Kосмет! Зоран Јовановић (видео)

Срце Обилића: Овако је последњи српски војник бранио Kосмет! Зоран Јовановић (видео)

5 (2) Аутор и водитељ Никша Булатовић #KосовоИМетохија #ЗоранЈовановић #Пећ Срце Обилића: Овако је последњи …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend