Насловна / Србија / Заболе нас баш за Вучићем и изборима које он расписује! МАРШ!!!

Заболе нас баш за Вучићем и изборима које он расписује! МАРШ!!!

Председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић близу је одлуке да Србија на пролеће иде на ванредне парламентарне изборе и ако уз сагласност врха партије преломи, на биралишта ће се ићи 31. марта или 14. априла, пишу данас „Вечерње новости“.

Према сазнањима листа, Вучић још није донео одлуку, али све упућује на то да ће грађани нови сазив Народне скупстине бирати пре рока.

Вучић се о овој опцији већ консултовао с најближим сарадницима и није искључено да се о томе расправља наредних седмица, најпре на седници Председништва странке.

Kако наводе „Новости“, Вучића ће у овој намери учврстити Приштина и Брисел, ако Албанци не укину таксе на робу из централне Србије и ако уз инертност ЕУ наставе да блокирају дијалог с Београдом.

Лист напомиње и да ће и сама ЕУ ући у априлу у предизбону камању, а потом и у изборе за Европски парламент, што значи да ће бити у институционалном вакууму до краја 2019. године.

Kако се наводи, треба имати у виду и такозвани домаћи моменат , односно све јачи притисак из странке на Вучића да се измери снага на биралиштима сада, а не следеће године, када је редовни термин.

„Новости“ пишу да је други, нимало занемарујући мотив и процена да би протести који имају маску грађанских, а иза којих стоје лидери опозиције Драган Ðилас, Вук Јеримић и Бошко Обрадовић, могли да добију замах уз подршку страног фактора, па би, из угла СНС-а, боље било ићи сада на изборе, поготово зато што су по свим истразивањима напредњаци најјача партија са подршком изнад 50 одсто.

Новости.рс

Актуелно

Ђилас: ММФ је саучесник Вучића у уништавању Србије

Писао сам пре четири месеца шефу делегације Међународног монетарног фонда у Србији када је похвалио …

ОЛОШУ ЛАЖОВСКИ! Најмање си 5 пута био на тајним вечеринкама са осуђеним терористом Тачијем

Србија данас: Чак си два пута дозволио да те Хашим Тачи части бифстеком и вином. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons