Загреб: Забележено више инцидената на "паради поноса" - запаљена "застава дугиних боја"
фото: Matija Habljak/PIXSELL

Загреб: Забележено више инцидената на “паради поноса” – запаљена “застава дугиних боја”

Јуче поподне објављено је да је у Загребу на Прајду забележен један инцидент, али полиција је данас обавестила да их је било више. Има и ухапшених

За време кретања поворке око 16.20 сати на простору Трга бана Јосипа Јелачића две малолетне особе су симболичним порукама на својима мајицама исказале неподржавајући став према поворци па су доведене у службене просторије полиције на криминалистичко истраживање.

Након криминалистичког истраживања пуштене су на слободу, али ће против њих редовним путем бити поднет оптужни предлог због почињених прекршаја из члана 5. Закона о прекршајима против јавног реда и мира и члана 25. Закона о сузбијању дискриминације.

Полиција наводи да је јуче око 12,35 сати на Трешњевци, на раскрсници Хорваћанске улице и Улице браће Домано, на улици, непозната особа сопственим аутомобилом препречила је пут двема 30-годишњакињама и при том их вербално напала по основи сексуалне оријентације и једној пљунула у лице, након чега је непозната особа побегла.

Криминалистичко истраживање с циљем утврђивања идентитета починитеља је у току.

Око 21.15 сати у Новом Загребу, на аутобуској станици, на раскрсници Авеније Већеслава Хољевца и Улице Дамира Томљановића Гаврана, након што је 18-годишњакињи из руке испала застава дугиних боја, пришла су јој четири за сада непозната мушкарца, од којих је један узео заставу и њоме је ударио у пределу длана, након чега су се са заставом удаљили у непознатом смеру.

Криминалистичко истраживање је у току.

И око 22.30 сати догодио се инцидент и то док су се 32-годишњакиња, 21-годишњак и 22-годишњак налазили на Тргу Марка Марулића са заставом дугиних боја.

Пришло им је више непознатих починитеља од којих је један 22-годишњака ударио шаком у лице, након чега су узели и запалили заставу, да би потом за сада непозната женска особа пришла 32-годишњакињи и 21-годишњаку и обоје их шаком ударила у лице.

Нападнутима је пружена лекарска помоћ па је утврђено да су лакше повређени.

У службене просторије приведено је пет особа које се доводе у везу с овим догађајем, ухапшене су и над њима се проводи криминалистичко истраживање.

Б92

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Протести у Летонији против обавезне вакцинације

Протести у Летонији против обавезне вакцинације

Према проценама летонске полиције окупило се око 3.500 грађана Хиљаде људи изашле су на улице …

Сукоби десничара и АНТИФЕ у Портланду, пуцано на демонстранте (видео)

Сукоби десничара и АНТИФЕ у Портланду, пуцано на демонстранте (видео)

Протести десничарских и левичарских група у америчком граду Портланду у недељу су се претворили у …

2 Коментара

  1. Барбари. Дивлјаки.

  2. Trebali su ih tako nalupati da odmah predju u normalne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *