Захтев опозиције: Нови уредници РТС до 1. октобра или бојкот

Захтев опозиције: Нови уредници РТС до 1. октобра или бојкот

Групација шест проевропских странака које су данас имале први састанак са представницима Европског парламента, а у оквиру дијалога власти и опозиције око изборних услова, поставила је 1. октобар као последњи датум када се оно што буде договорено мора и применити. У супротном, неће бити разговора о њиховом учешћу на будућим изборима.
Шест проевропских странака, међу којима су Странка слободе и правде, Демократска странка, Не давимо Београд, Покрет слободних грађана, Покрет за преокрет и Заједно за Србију, данас су имале први састанак са представницима Европског парламента.

Састанку су са стране српске опозиције присуствовали Драган Ђилас, Зоран Лутовац, Ђорђе Павићевић, Павле Грбовић, Јанко Веселиновић и Небојша Зеленовић, а и европарламентарци су били у пуном саставу: Владимир Билчик, Тања Фајон, Кнут Флекенштајн и Едуард Кукан.
Како незванично сазнаје портал Нова.рс састанак је протекао у добром тону.

„Представницима ЕП поновљени су основни услови овог дела српске опозиције, који пре свега подразумевају отварање медија, превасходно јавног сервиса РТС и РТВ, затим, раздвајање избора, спречавање притисака на бираче, поготову кад је реч о јавним предузећима, где је тражено да имају поверенике“, каже саговорник нашег портала.

Како додаје, на сваки од ових захтева понуђено је и неколико алтернативних решења.

„Апсолутно је показана отвореност и за предлоге представника ЕП око могућих решења, али главни услов је један. 1. октобар је последњи рок када оно што буде договорено у оквиру овог дијалога мора бити и имплементирано. У супротном ћемо сматрати да дијалог није успео. То значи да буду усвојени потребни закони, да се поставе нови уредници и тако даље“.

Иако је претходних дана било извесних трзавица међу члановима ове групе странака, оне су како додаје наш саговорник, остављене по страни.

„Сви лидери су апсолутно наступили као тим“, закључује саговорник портала Нова.рс.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Чак 39 одсто грађана Србије уопште не верује РТС-у док 28 одсто РТС уопште не занима

Чак 39 одсто грађана Србије уопште не верује РТС-у док 28 одсто РТС уопште не занима

Демостат је урадио истраживање јавног мњења о поверењу у РТС, у оквиру шире анализе поверење …

Величање масовног убице Милована Ђиласа на РТС-у!

Величање масовног убице Милована Ђиласа на РТС-у!

На сајту РТС-а можете прочитати оду Миловану Ђиласу. Упоређују га са највећим борцима за слободу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *