Захуктава се сукоб напредњака и социјалиста: Вучић на лажним изборима покрао и СПС?
Atina, 11. decembra 2019. - Sa leva u desno: Ministri Aleksandar Antic i Ivica Dacic, predsednik Aleksandar Vucic i ministar Nebojsa Stefanovic tokom sastanka delegacija Republike Srbije i Republike Grcke predvodjen predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem i Kirjakosom Micotakisom, predsednikom Vlade Republike Grcke. Predsednistvo Srbije

Захуктава се сукоб напредњака и социјалиста: Вучић на лажним изборима покрао и СПС?

Због сумње у регуларност избора за посланике у Скупштини АП Војводина, изборна листа око СПС-а је 23. јуна око 22 часа покушала да преда захтев и оствари увид у изборну документацију.

Међутим, и поред чињенице да је покрајинском одлуком на недвосмислен начин прописано да је рок за остваривање овог изборног права 2 дана од дана затварања бирачких места, наведени захтев, иако је покушан да се преда у предвиђеном законском року, није имао ко да прими, јер РИK није обезбедила дежурну службу, па су социјалисти исти захтев упутили путем електронске поште.

По речима нашег извора, социјалисти сумњају у регуларност изборног процеса због великог броја неважећих гласачких листића, за које сумњају да је већина од истих управо припадала њима.

Kако је наведени захтев поднет 23. јуна, а Покрајинска изборна комисија је требало 24. јуна да утврди резултате избора, чланови РИK-а испред СПС-а тражили су да се разматрање о приговору за посланике уврсти у дневни ред као претходно питање утврђивању резултата избора. Овој намери су се успротивили чланови РИK-а испред Српске напредне странке, да би гласањем и званично одбили овај предлог СПС-а.

Због свега овога, чланови РИK-а испред социјалиста гласали су против утврђених резултата избора у АП Војводина. Према истом извору, СПС је поднео два приговора, од којих је један већ одбијен, а други се још разматра.

Извор: Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Борислав Новаковић: Вучић се на сваку критику изобличи и понаша као емотивно неконтролисана особа

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић “прешао основне …

Предраг Поповић: Српска опозиција постала је опозиција против грађана Србије

Предраг Поповић: Српска опозиција постала је опозиција против грађана Србије

Држава је опљачкана и растурена, а народ је препуштен на милост и немилост ментално поремећеном …

Један коментар

  1. Па до сад су СПСовце уживали у лажним изборима без примедби. Сад су консчно и они попасли. Било је време.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *