Насловна / Србија / Хроника / Жандармима условне казне затвора за „пребијање“ Андреја Вучића и Предрага Малог
Жандармима условне казне затвора за "пребијање" Андреја Вучића и Предрага Малог 1

Жандармима условне казне затвора за „пребијање“ Андреја Вучића и Предрага Малог

Виши суд у Београду осудио је на условне казне затвора од по осам месеци са роком провере од три године седморицу жандарма нишког одреда, јер су употребом непотребне и прекомерне силе испребијали браћу тадашњих премијера Србије и градоначелника Београда, Андреја Вучића и Предрага Малог, као и још двојицу припадника војне полиције, током одржавања „Параде поноса 2014” у Београду.

То значи да се казне неће извршити ако у року од три године не почине ново кривично дело. Ово је друга првостепена пресуда, јер је прву, којом су жандарми били осуђени на условне казне затвора од шест и осам месеци, прошле године у јуну укинуо Апелациони суд и наложио да им се суђење понови.

И на нову пресуду постоји право жалбе Апелационом суду. Седам припадника јединице Жандармерије из Ниша осуђено је због кривичног дела злостављање и мучење у стицају са кривичним делом напад на војно лице у вршењу војне службе Осуђени су Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић и Митар Милосављевић.

Суђење им је поновљено по налогу Апелационог суда у Београду из јуна прошле године, када је исти суд потврдио ослобађајућу пресуду команданту овог жандармеријског вода Радету Матићу и правоснажно га ослободио оптужби којима се теретио да није предузео мере да спречи напад.

Део овог инцидента забележио је сниматељ телевизије Н1 који су објавили готово сви медији и који је и даље доступан на Јутјубу. На том видео-запису од минут и четрдесет пет секунди, поред осталог, види се како жандарми пендрецима туку више лица и штитовима их гурају у зид зграде, преноси Танјуг.

Танјуг,Политика.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

САД: Сенат Алабаме усвојио закон о забрани абортуса у било којој фази трудноће, запрећена казна од 99 година затвора или чак доживотни затвор за онога ко га одобри или спроведе 11

САД: Сенат Алабаме усвојио закон о забрани абортуса у било којој фази трудноће, запрећена казна од 99 година затвора или чак доживотни затвор за онога ко га одобри или спроведе

Америчка савезна држава Алабама усвојила је готово потпуну забрану абортуса, наводи АП. Како преноси Индеx, …

АМЕРИЧKА ДРЖАВА ЗАШТИТИЛА ПРАВА ДЕЦЕ: Kажна за абортус 30 година затвора! 12

АМЕРИЧKА ДРЖАВА ЗАШТИТИЛА ПРАВА ДЕЦЕ: Kажна за абортус 30 година затвора!

У уторак је републикански гувернер Џорџије Брајан Kемп потписао закон којим се криминализују абортуси након …

3 Коментара

  1. Da, da, u medjuvremenu je sizosadomazo manijakalno paraonicni sidadzija i sifilisticar pokupovao sve te nikogovice da rade za njega, a ne za drzavu i narod kako su polozili zakletvu!

  2. dobar posao ste uradili nislije, po pravilima sluzde a ni po babu ni po stricevima, videsmo i kako pendrek moze i po samozvanim bogovima, zato vam hvala i ruka vam se pozlatila.

  3. Da su znali pa da dupliraju batine bilo bi pravedno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *