Запад покушава да у Јеревану организује „јерменски мајдан“

0
(0)

Демонстранти одбили да за саобраћај деблокирају Булевар маршала Баграмјана

Шеф јереванске полиције Ашот КАРАПЕТЈАН: Засад не постоји план чишћења центра града од демонстраната. Ако падне таква одлука – демонстранти ће бити обавештени о томе бар сат пре почетка операције

Шеф одбора за спољну политику горњег дома руског парламента Константин КОСАЧОВ: „Споља гледано, ситуација се засад развија као протест људи незадовољних својих социјалним положајем. Међутим, не треба имати илузија. Све обојене револуције су тако почињале и тако се развијале. У Јерменији делује стотињак страних „невладиних организација“ које међу становништвом пропагирају „западни пут“. Само, као да заборављају да је управо насилно наметање избора између Истока и Запада довело до сукоба у Украјини. То је ружна и непоштена политичка игра“

ЈЕРМЕНИЈА полако добија своју „обојену револуцију“, мада је све још у „фази инкубације“.

Демонтрације – тобоже због поскушљења струје за 16,7 одсто (једва нешто мало више него у Вучићевој Србији) – ушле су већ у трећи дан и даље ће се, по свему судећи, разбуктавати. Упркос томе што се формални организатор протеста – удружење „Стоп пљачки!“ – држи привидно мирољубиво, али стварни диригенти из сенке не скидају „ногу са гаса“.

Демонстранти су већ потпуно блокирали једну од главних градских саобраћајница – Булевар маршала Баграмјана – а скривени штаб „јереванског мајдана“ довео опозиционе посланике и више познатих јавних личности које су се, држаћи се за руке, поставиле између полиције и својих „боребених група“.

Те групе чине добро организовани, а по свему судећи и утренирани млади људи. У сваком случају, у првим редовима нема ни жена ни старијег света. Све младићи у најбољим годинама. А то не може бити случајно! На протестима због поскупљења (струје, или било чега другог) мора бити – народ, а у Јеревану су домаћи „мајдановци“, а не огорчени грађани.

Сцена за нове окршаје већ је постављена. Демонстранти су – нема сумње, по инструкцији – одбили позив полиције да ослободе за саобрачај Булевар маршала Баграмјана и преместе се на Трг слободе.

Ништа није вредело што се у „убеђивање“ укључио и заменик шефа јерменске полиције Унан Погосјан.

Шеф полицијске управе за јереван, Ашот Карапетјан, изјавио је да „засад не постоји план чишћења центра града од демонстраната“. И обећао: ако „падне одлука“ да се на то иде – демонстранти ће бити обавештени о томе „бар сат пре почетка операције“.

До преотеста је дошло и у Гумрију, другом по величини граду Јерменије. Тамо локални „мајдановци“ блокирају део центра града у форми – „седећег штрајка“.

Шеф одбора за спољну политику горњег дома руског парламента, Константин Косачов, упозорио је поводом демонстрација у Јеревану:

„Споља гледано, ситуација се засад развија као протест људи незадовољних својих социјалним положајем. Међутим, не треба имати илузија.Све обојене револуције су тако почињале и тако се развијале. Уосталом, у Јерменији делују стотињак страних невладиних организација које међу становништвом пропагирају „западни пут“. Само, као да заборављају да је управо насилно наметање избора између Истока и Запада довело до сукоба у Украјини. То је ружна и непоштена политичка игра“.

Киловат електричне енергије ће у Јерменији – са поменутим повећањем за 16,7 одсто – коштати 0,015 долара.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Путин одобрио споразум о формирању заједничке војске са Јерменијом

0 (0) Руски председник Владимир Путин одобрио је споразум са Јерменијом о формирању заједничке војске, …

Побуна у Јерменији: наоружана опозициона група напала базу полицијског пука

0 (0) АМЕРИКАНЦИ не престају да се по свету играју обојених револуција. Група наоружаних лица …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *