fbpx

Запослени у ГСП протестују против Бус Плуса

0
(0)

Три синдиката ГСП-а: “Евровозач”, “Синдикат возача ГСП” и “Синдикат ГСП” уз подршку “Синдиката радника полиције” и “Београдску унију синдиката” одржаће сутра у 15 сати протест против “Бус Плус система наплате” испред погона овог предузећа у Улици књегиње Љубице 29.

Како се каже у саоштењу, покрет „99посто“ и грађани који су против Бус Плус-а окупиће се у 14 сати на Тргу Републике и потом отићи до погона ГСП где ће се састати са радницима ГСП Београд.

Синдикати ће на протесту изнети укупно четири разлога за укидање електронске наплате карата у градском превозу и такозване тачкасте контроле пошто је Бус плус систем увео, пише у саопштењу, „малтретирање грађана, запослених у ГСП-у, као и чланова мањиских синдиката у овом предузећу“.

Синдикати ће затражити повратак свих издвојених служби из предузећа у ГСП јер су „контрола, продаја и све остале услуге приватизоване“ и престанак задуживања предузећа кредитима. Коначно, синдикати ће на скупу захтевати и полицијску истрагу како би се „утврдила власничка структура фирми које су задужене за Бус Плус и покренула кривична одговорност због материјалне штете која је нанета грађанима, ГСП-у и радницима“.

Пошто се обрате управи предузећа учесници скупа кренуће у протестну шетњу Француском, Македонском, Светогорском, Таковском и Булеваром краља Александра.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Слободан Антонић: Ко се више препао протеста – Вучић или N1 oпозиција?

5 (30) Сирота N1 опозиција. Не сме чак ни да гледа младеж која скандира српском …

Напредњаци са Французима потписали уговор о метроу за Београд који кошта ШЕСТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА!

3.7 (6) Уговор о изради пројектно-техничке документације за пројекат изградње метроа у Београду потписали су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *