Зашто је концесија за Аеродром „Никола Тесла“ најобичнија превара

0
(0)

Влада Србије је као што знате концесију за управљање аеродромом „Никола Тесла“ доделила француској фирми „Винци Аирпортс“. Та концесија је вредна 501 милион евра уз клаузулу да Французи имају обавезу да инвестирају и око 732 милиона евра. Прво је веома чудно да влада Србије уопште тражи концесионара за аеродром јер је аеродром ову годину завршио за профитом од 29 милиона евра. Ко је то и где продавао или са било ким делио златну коку? То изгледа има само у Србији. Када је и овај посао у питању као и многи други пре њега било да је реч о Аир Србији, Београду на води и сличнима и овај посао је веома, веома чудан. Ако узмемо зараду коју је аеродром остварио у овој години у то помножимо са 25 година на колико је Французима дата концесија долазимо до цифре од 725.000.000 милиона евра профита који би аеродром остварио у наредних 25 година. Тај профит би у том периоду сасвим сигурно био многоструко већи јер је аеродром у протеклим годинама забележио раст и то само карго промета од преко 200%.

Више је него сигурно да би профит аердорома у наредних 25 година био сигурно већи од 1.5 милијарди евра колико је кажу вредан читав овај посао давање концесије Французима. Поставља се питање зашто је под оваквим условима уопште било коме давана концесија? Уопште није јасно како је дефинисана инвестициона обавеза Француза од 732 милиона евра и шта ће се рецимо дешавати ако Французи не поштују ту инвестициону обавезу?

Читава ствар је заиста веома чудна и једини који је у овом послу добија су Франзузи који ће веома брзо поврати своју иницијалну инестицију као што је се рецимо дешавало са НИС-ом након његове приватизације.

Коме је требало све ово и зашто је аеродром уопште даван на концесију?

Милинко Милинчић

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Фантомски Кризни штаб не постоји, кривична пријава против њих!“

5 (8) – Кризни штаб НЕ ПОСТОЈИ! Нека новинари питају „чланове“: покажите решење Владе о …

Зашто Kризни штаб данима лаже грађане о потенцијалним жариштима корона вируса?

5 (12) раљево, Врњачка Бања и Рашка су места која Kризни штаб за борбу против …

2 Коментара

  1. У нормалној земљи ова лопина на власти би заглавила на робији само због оваквих превара а камоли због издаје земље чиме се некажњено бави већ више деценија.

  2. „Коме је требало све ово и зашто је аеродром уопште даван на концесију? “

    Па како би иначе у Француској социјала била 800 евра а код нас је 50 евра ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend