„Зашто Руси из центра у Нишу не могу да добију дипломатски имунитет као Вучићеви NATO пријатељи?“
Nis, 17. septembra 2015. - Ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic sa sardnicima preuzeo je danas u sedistu Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nisu kljuceve pet novih autocisterni za gasenje pozara, koje je Rusija obezbedila za Srbiju.Jedno vozilo odmah ce biti upuceno u Presevo, a drugo za Kanjizz gde se nalaze izbeglice, receno prilikom preuzimanja kljuceva dok ce ostala tri vozila biti upucena u nacionalne parkove. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bk

„Зашто Руси из центра у Нишу не могу да добију дипломатски имунитет као Вучићеви NATO пријатељи?“

ПОСЛАНИЦИ у Скупштини Србије данас су од представника Владе Србије тражили обавештења о проблемима са отварањем преговарачких поглавља са ЕУ и разлозима због којих је премијер Србије Александар Вучић напустио Брисел, затим о односима Србије са Русијом и околностима везаним за убиство Зорана Ђинђића.

Посланица Демократске странке (ДС) Александра Јерков рекла је да се Вучић јучерашњом одлуком да напусти Брисел понео неодговорно према стратешком опредељењу грађана – уласку Србије у ЕУ.

Јерков је питала да ли је Вучић напуштањем Брисела своје потребе око предизборне кампање ставио испред потреба грађана Србије.

„Има ли Србија другу стратегију осим дурења и зашто сада цела јавност треба да чека до шест поподне да би чула шта ће он (Вучић) сада рећи нацији“, питала је Јерков поводом најављеног обраћања премијера јавности.

Она је питала и зашто Србија годинама већ не може да реши проблеме образовања националних мањина на матерњим језицима, због којих је блокирано отварање Поглавља 26.

„Да ли Вучић заиста мисли да је стратегија дурења, као деца у основној школи, озбиљна државна стратегија и да ли је могуће да смо први пут чули за те проблеме (у вези поглавља 26) јуче у Бриселу. Да ли смо можда могли да их предупредимо и решимо”, питала је Јерков.

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ интересовао се за убиство некадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића и убиство двојице гардиста у касарни у Топчидеру 2004. године.

Он је питао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића зашто МУП не предузима озбиљне кораке на плану расветљавања неких од најпознатијих убистава од 2000. године, а у првом плану убиства Ђинђића и убиства двојице гардиста.

Шешељ је казао и да је улога Небојше Човића у завери убиства Ђинђића била веома велика и да сада „имамо необориве доказе“.

Он је говорећи о смрти гардиста рекао да је очигледно да је Вук Јеремић учествовао у заташкавању убиства, али је навео да је Јеремићева улога у томе била минимална.

„Не може му улога бити већа од улоге Бориса Тадића (тадашњег председника Србије) у чијем кабинету је он тада цивилно служио војску. Најважнија је улога Тадића и монструозног Микија Ракића који стоји иза свих намештаљки и афера пласираних против политичких противника“, рекао је Шешељ.

Он је навео и да зна да су напредњаци захвални Ракићу и да он има заслуга за формирање СНС, али их је позвао да сада разјасне његову улогу пошто је „мртав и не може да подлегне одговорности“.

Шешељ је казао и да је сврха прозивања Јеремића била да се политички дисквалификује и да је то постигнуто и да сада треба решити убиство двојице гардиста.

Шефа посланичке групе Двери Бошка Обрадовића интересовало је зашто Србија нема канцеларију за сарадњу са Русијом, а има са Европском унијом и „зашто не смемо да побољшамо стратешку сарадњу са Русијом већ морамо да трпимо и даље уцене и притиске из Брисела“.

Он је питао и да ли је Вучић „амнестирао NATO злочине“ и да ли планира да уведе Србију у NATO и тражио објашњење зашто хуманитарци из руско-српског центра у Нишу не могу да добију дипломатски имунитет који су добили „Вучићеви NATO пријатељи“.

Обрадовић је питао Вучића и када ће бити решени проблеми радника Индустрија котрљајућих лежаја ИКЛ који је у стечају, а којима нису исплаћене зараде, није повезан стаж и питао шта ће бити са имовином тог предузећа.

Посланица Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Мариника Тепић питала је у ком својству је министар за рад, запошљавање и борачка питања Александар Вулин отворио први сајам посвећен националним мањинама.

Она је тражила да јој Вулин каже одакле му подаци да у Србији има 118 штампаних медија на језицима националних мањина и 39 мешовитих, и 76 канала који емитују 8.000 програма на језицима националних мањина и 103 радио станице на којима се емитује 110.000 сати програма на језицима националних мањина.

Мариника Тепић је тражила да јој Вулин у одговору децидно наброји све те медије и све програме које они емитују.

Посланици су након постављања питања почели расправу о пољопривредним законима.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић и Брнабићка пакују Русима лажну шпијунску аферу на основу видео снимка старог 2 године (видео)

Вучић и Брнабићка пакују Русима лажну шпијунску аферу на основу видео снимка старог 2 године (видео)

Видео снимак у коме наводно руски обавештајац српском официру предаје новац стар је више година. …

Црквено народна историја Срба, Руса и Влаха

Црквено народна историја Срба, Руса и Влаха

У прошлости је постојао склоп држава од Јадрана до Архангеловског залива, а становници ових држава …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *