Зашто Вучић потцењује интелигенцију грађана Србије?

0
(0)

„Избори неће бити фер јер постоји страховит притисак на све оне који другачије мисле. Свако другачије мишљење се проглашава непријатељским ставом не само према премијеру већ и према Србији. Вучић проглашава противкандидате непријатељима и рушитељима Србије који планирају некакве сценарије – украјински, македонски и не знам какве још“ сматра аналитичар Љубодраг Стојадиновић, преноси РСЕ.

И Милошевић је половину грађана прогласио за непријатеље…

– Тако се радило деведесетих година када је режим Слободана Милошевића половину грађана Србије прогласио за непријатеље. Опозициони кандидати су медијски дисквалификовани, не могу јавно да се огласе а да на најгори начин не буду дифамирани од стране Вучићевих таблоида – додаје он.

– Мегативна кампања коју води Вучић – а још више она коју воде његови медији, пре свега Пинк и „Информер“ – почиње да му штети. Порастао је његов негативни рејтинг, то јест број негативних поена које добија у истраживањима јавног мњења. Када је дошао на власт, било је свега 16-17 посто оних који су о њему мислили лоше. Према последњем истраживању тај број је достигао 40 процената. Он је успео велики број људи да окрене против себе – каже аналитичар Мијат Лакићевић.

– Мислим да се Вучић боји. И његов страх није неоправдан. Он се боји с разлогом. Вучић зна да је рејтинг Слободана Милошевића пред његов пораз на изборима 2000. године био 68 процената, па је он те изборе релативно глатко изгубио. Вучићеви јавни наступи показују изузетно велику нервозу и изузетни страх од губитка власти – додаје Стојадиновић.

– Сви ауторитарни лидери и диктатори су по дефиницији несигурни, јер не знају ко им ради о глави. И Вучић зна да сваки знак његове слабости неко може да искористи и забије му нож у леђа. И Дачић, и Љајић, и Палма и многи други би њега сутра откачили и радо би му видели леђа – тврди Лакићевић.

Прави нас будалама

Вучић тврди да је у неравноправном положају у односу на друге кандидате, али људи својим очима виде да је он сваки дан сатима на екрану и на првим странама новина, а да опозиционих кандидата нема нигде. Да ли је могуће да он стварно мисли да ће људи више веровати њему него својим очима? Да ли он мисли да су људи глупи?

– Његови иступи у последњих неколико месеци показују да он потцењује људе у Србији, да потцењује њихову памет и интелигенцију. Мислим да у јавности постоји све више отпора таквом начину обраћања премијера и кандидата за председника. Чини ми се да се грађани све више питају – докле ћемо да допуштамо да нас он прави будалама, па ми смо паметни и не треба на то да пристајемо – закључује Љубодраг Стојадиновић.

слободнаевропа.орг, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Генерал Божидар Делић: Александар Вучић има више „Ф“ дијагноза! (видео)

3.3 (7) Генерал Божидар Делић је рођен 1956. године у Ђаковици, а Војну академију је …

Вести из луднице : Мост на Палилули

4.8 (11) Рушење Савамале, изградња грандоманског споменика Стефану Немањи, реконструкција тек реконструсаног трга… Мало шта …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend