Златибор: Дозвола за гондолу до Видовдана или протест у Београду

Златибор: Дозвола за гондолу до Видовдана или протест у Београду

0
(0)

Уколико до Видовдана не будемо добили грађевинску дозволу за преостале три етапе градње гондоле, нас Златиборце могу да очекују у Министарству грађевинарства да дођемо по оно што нам припада.

То је поручио Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, приликом симболичног и првомајског почетка радова на почетној станици будуће панорамсле жичаре- годнололе на Златибору.

Будућа гондола, чија вредност је 13 милиона евра и коју сама финансира та локална самоуправа, ићи ће трасом дугом скоро девет километара и спојиће центар Златибора са врхом Торника, а имаће и међустаницу код Рибничког језера.

Након великих проблема са државом око издавања грађевинске дозволе и протеста грађана, који су у неколико наврата по позиву локалне самопураве учествовали у радним акцијама и молбама за изградњу гондоле, Министарство грађевинарства је крајем прошле године издало прву дозволу и то за радове на последњој станици – на Торнику, а крајем фебруара ове године и дозволу за градњу на почетној станици на Златибору.

Симболичним наливањем бетона у темеље стуба на локацији Обудојевица, на Златибору, у присуству многих грађана Чајетине, туриста и Зорана Кесића, Стаматовић је поручио да су „општина Чајетина, инвеститори и туристи били довољно стрпљиви и да од Министарства захтевају дозволу за преостале три фазе градње.

– Били смо стрпљиви од 2015. године, када смо на Преображење поставили камен-темељац, али све време нас понижавају и уцењују. Документацију из Министарства нам враћају са образложењем да захтев за издавање грађевинске дозволе нисмо предали у јасно препознатљивом фонту. Ми нисмо против наше државе, али нећу да радим за ванинституционалне хорде и паравојне јединице СНС, које су узурпирале комплетну власт, већ желим да државни органи раде у складу са законом, поручио је Стаматовић и истакао да је Чајетина „једина слободна српска територија“, јер у њој напредњаци нису на власти.

– Гондолу градимо у општем интерсу, а не у личном интерсу однарођене републичке власти оличене у лику великог вође и диктатора Александра Вучића, додао је Стаматовић и објаснио да се тај пројекат реализује у складу са законом и да локална самоуправа не позива на насиље и да не жели сукобе са државом, већ захтева да државни органи поштују законе и Устав Србије.

Наводећи да је „проглашењем Парка природе Златибор, СНС увукла руку у џеп власницима имања и викендица, јер морају да плаћају додатни порез од 10.000 динара и више“, Стаматовић је упозорио и на то да држава „припрема паклени план о томе да уведе План посебне намене за Златибор, којим би се ставили ван снаге сви планови локалне власти“.

– Нећемо дозволити да било ко, мимо избора, успоставља власт у Чајетини. Ми желимо да оловком и законима остварујемо наше интересе. Све што радимо је у складу са законом и уставом, али није у интересу СНС и браће Вучић, поручио је Стаматовић.

Бојана Божанић, директорка ЈП Голд гондола Златибор, најавила је да ће радови на почетној станици бити завршени до 11.јуна ове године, док је сатиричним наступом окупљене насмејао Зоран Кесић, упоредивши однос локалне и републичке власти са сукобом из стрипова галског села и Римске империје, а потом оценио да ће, попут нишког аеродома, власт покушати да преузме и златиборску годнолу, када она буде почела да остварује приходе.

Пише: Н. Ковачевић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РЕЖИМСКИ И ОКУПАЦИОНИ МЕДИЈИ СУ КАНЦЕР СРБИЈЕ: Како је линчован протест против корона мера и Вучића (видео)

РЕЖИМСКИ И ОКУПАЦИОНИ МЕДИЈИ СУ КАНЦЕР СРБИЈЕ: Како је линчован протест против корона мера и Вучића (видео)

4.5 (15) У суботу је 20.000 људи изашло на улице Београда и дигло глас против …

Тачно у 12 часова Чачани отварају кафане у знак протеста!

Тачно у 12 часова Чачани отварају кафане у знак протеста!

5 (5) Угоститељи из Чачка огорчени због мера које је јуче донео Kризни штаб Владе …

2 Коментара

  1. Напред брате Милане,
    недај да те олош за.ебава.
    Цела Србија је уз тебе !

  2. dragan milinkovic

    stamate samo pozovi beograd ce pasti kao i do sada sacuvaj i pomocicemo da uspe gondola uz tebe smo

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend