fbpx
понедељак , 16 децембра 2019
Насловна / Србија / Зоран Радојичић – нова посланичка питања о везама криминално тајкунских кланова и српске политике (видео)

Зоран Радојичић – нова посланичка питања о везама криминално тајкунских кланова и српске политике (видео)

Зоран Радојичић, народни посланик Двери, на седници Народне скупштине 7. децембра, у оквиру посланичких питања, поставио је питање Александру Вучићу и  Ивици Дачићу о њиховој повезаности са аферама и криминално тајкунским везама у региону:

Да ли су сукоби државног врха Србије са Бакиром Изетбеговићем државне или приватно – пословне природе?

Да ли постоји пословна веза између Бакира Изетбеговића, Фахрудина Радончића и Мирослава Мишковића?

Да ли Вам је позната фирма Президент некретнине из Босне и Херцеговине, која је у власништву 50% Мишковићевог “Delta Real Estatea”, а по 25% имају „Avaz Roto-press“  Фахрудина Радончића и „Vanity International Corporation“ из Белизеа иза које стоји Насер Кељменди?

Да ли сте 30. августа 2012. године били присутни на састанку који је организовао Мирослав Мишковић, у просторијама Делте, а на коме су били: Томислав Николић, тада председник Србије, Ивица Дачић, тада председник Владе, Александар Вучић, тада први потпредседник Владе, Мирослав Мишковић, Милорад Додик, председник Републике Српске и Фахрудин Радончић, власник Аваза и кандидат за министра полиције БиХ?

Да ли је тада договорено да Додик одустане од захтева за смену Златка Лагумџије, да се смени министар сигурности БиХ Садик Ахметовић и да се на његово место постави Фахрудин Радончић, што се и десило 22.11. баш како је договорено на овом састанку?

Као што Вам је познато, Барак Обама је 02.06.2012. писменим указом означио и ставио на црну листу Насера Кељмендија као главног нарко дилера на Балкану, и главног човека за шверц хероина у Европи, и затражио финансијску истрагу против свих лица који су повезани са њим, а ту спадају и Радончић и Мишковић. Три месеца после тога, државни врх Србије се састаје и послује са поменутим двојцем.

Господине Вучићу, Ви стално истичете да нисте сарађивали са тајкунима и особама блиским криминалу, а нарoчито је познат ваш сукоб са Мирославом Мишковићем, па одакле онда Ви овом састанку?

Да ли је због овог састанка уплаћено директно од стране државе Србије 2 милиона долара фондацији Хилари Клинтон, да обезбеди састанак између председника САД Барака Обаме и тадашњег председника Владе Србије Александра Вучића, што је откривено у финишу председничке трке у САД, када је ФБИ отворио истрагу против Хилари Клинтон, и када је директор ФБИ објавио 33 хиљаде мејлова, међу којима је и доказ о уплати из Србије?

И поред дате донације, управо због састанка од 30. августа 2012. Барак Обама није хтео да се сретне са тадашњим председником Владе Србије, Александром Вучићем.

И за крај, шта је пошло наопако, а јасно је ко није био задовољан, па је свега 3 и по месеца после овог састанка ухапшен Мирослав Мишковић?

Такође, пар месеци потом и Насер Кељменди је ухапшен на Косову, а на крају је ухапшен и 2014. и један познати београдски криминалац и сведок сарадник, повезан са Кељмендијем, и који се и данас налази у затвору, за реално смешна дела.

 

Информативна служба Двери

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Осуђена бивша премијерка Тајланда постала српска држављанка

3.8 (4) Влада је на седници 27. јуна ове године донела решење о пријему у …

Kо све има српски пасош – терориста Фатаха, осуђена бивша премијерка Тајланда, сарадница Блера…

5 (2) Влада Србије све више додељује пасоше страним држављанима, а само ове године додељено …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *