фото: Н1

Зоран Радовановић поручио члановима Кризног Штаба: Трговина мртвим душама – брука је велика, извините се народу, шибицарење са оболелима и умрлима превршило је меру

4.3
(22)

Професор Зоран Радовановић, обратио се путем друштвених мрежа колегама из Кризног штаба за борбу против ковида, и послао им више него оштру поруку: Брука је велика, нађите снаге да се извините овом народу! Шибицарење са оболелима и умрлима превршило је меру.

Радовановић није штедео речи и члановима Кризног штаба спочитао је и то да смо “проваљени и обрукани у свету”.

Радовановићев статус на Фејсбуку вам преносимо у целости:

Свима нам је била дужност да подржавамо наше колеге бачене у ватру против епидемијске борбе. Граница подршке била је поштено обављање посла, макар уз прављење мањих или већих грешака

Међутим, шибицарење са оболелима и умрлима превршило је меру. Остајем при констатацији да је то вероватно највећа превара током више од 800 година постојања српске медицине. Проваљени смо и обрукали смо се у свету.

Очекивало се да Кризни штаб призна недело и почне да нам даје тачне податке. Уместо тога, уследиле су констатције како се, ето, деси по нека грешка у систему, као да је, рецимо, саопштаван број од 327, уместо 329 новозаражених.

Шибицарење са оболелима и умрлима превршило је меру. Остајем при констатацији да је то вероватно највећа превара током више од 800 година постојања српске медицине. Проваљени смо и обрукали смо се у свету

Нажалост, број нуђен јавности упорно је био вишетруко умањиван. Ту нема више места нади и апелима да се поштују професионалност и истина.

Резултат је чланак који ће се појавити у сутрашњем Данасу (в. ниже).

Трговина мртвим душама

Није лако доносити одлуке у кризним ситуацијама чак ни у срединама где се уважавају научници и експерти, а камоли тамо где се „лажна“, немегатрендовска елита схвата као нужно зло. Зато с посебном благонаклоношћу треба гледати на грешке које у постојећим околностима чини наш Кризни штаб. Услов је, наравно, да пропусти и огрешења о науку нису чињени свесно, као последица подлегања спољним притисцима. Нажалост, постоји низ ситуација када су стручњаци из Кризног штаба поступали под грубим диктатом политике.

Други је анестезирајући ефекат на јавност упорним приказивањем стварности у кичерски улепшаном, пинковском маниру. После Ђурђевдана, као небогоугодне биле су потиснуте речи „зараза“ и „жариште“, а измишљен је читав пригодни новоговор

Један од примера је њихов пристанак да се, попут мечке Божане, препусте зимском сну од прве недеље маја до избора, 21. јуна, у доба кад починку време није.

Други је анестезирајући ефекат на јавност упорним приказивањем стварности у кичерски улепшаном, пинковском маниру. После Ђурђевдана, као небогоугодне биле су потиснуте речи „зараза“ и „жариште“, а измишљен је читав пригодни новоговор. Тако је одлучено да је код нас, за разлику од остатка света, вирус нагло ослабио (!), да се учесталост која се одржава на приближно истом нивоу, па затим почиње да расте, назове репом (!), да се нова жаришта означавају као џепови (!), а да се ситуација која постаје драматична приказује као да је скоро мирна и под пуном контролом (!).

Трећи пример је упорно настојање да фасцинирамо свет као „лидери“ у броју дневно обављених тестова, уз наводно импресивно одржавање позитивности испод пет одсто. Сви познаваоци проблематике знали су да је број од десетак хиљада ПСР тестова надуван, а да је проценат стварно позитивних налаза шест или десет пута већи. Превара је уочена и у свету, па је уласку наших грађана у низ земаља, укључујући Мађарску, стављена рампа. Када је у среду ујутро проф. др Оливер Стојковић објаснио да се проценат разводњава укључивањем серолошких тестова и збрајањем сумњивих на болест, већ оздравелих и путника у иностранство, директорка Института „Батут“ истог поподнева је скрушено признала ту белодану истину, демантујући своје колеге које су нас недељама замајавале несувислим објашњењима (сетимо се само тумачења министра здравља да се исти људи три пута тестирају током једног дана).

Најдрастичнији и најдегутантнији вид обмане је гогољевски бескрупулозна скривалица с бројевима умрлих од ковида 19. Посебно је иритантно што званичници приказују разлике као минимална одступања, а реч је о брисању половине, две трећине или чак три четвртине свих умрлих

Могло би се, наравно, и даље набрајати, али несумњиво најдрастичнији и најдегутантнији вид обмане је гогољевски бескрупулозна скривалица с бројевима умрлих од ковида 19. Посебно је иритантно што званичници приказују разлике као минимална одступања, а реч је о брисању половине, две трећине или чак три четвртине свих умрлих. Погледајмо примере:

– Од 19. марта до 1. јуна број жртава новог вируса корона за јавност је био 244, а за Владу Србије, према документу до којег је дошао БИРН – 632 (!). Мрак је, дакле, прогутао 388 преминулих, што чини већину од 61 одсто.

– У неколико дана пре средине априла званичан број умрлих од ковида 19 био је 5-6, а стварни – четвороструко већи, 20-23.

– Током 38 дана у нишку капелу допремљени су посмртни остаци 666 особе. Већина преминулих, 360, била је у лименим сандуцима с упозорењем „заразно“. Чудном административном акробатиком дијагноза је „опроштена“ великој већини тих покојника, па је њихов број сведен на 77, што чини само 21 одсто! Ваља имати на уму да очекивани број жртава свих осталих заразних болести у целом Нишком округу за тај период није прелазио 1-2.

Од 22. маја до 26. јуна прошло је 35 дана током којих је број умрлих од ковида 19 био најчешће један, уз по неку нулу. Пандемија би морала да се понови четири милиона пута (!) да би се десила тако необична расподела умирања

– Од 22. маја до 26. јуна прошло је 35 дана током којих је број умрлих од ковида 19 био најчешће један, уз по неку нулу. Пандемија би морала да се понови четири милиона пута (!) да би се десила тако необична расподела умирања. Јасно је да је ту грубо интервенисала нека “божја рука”.

У већини наведених случајева несумњиво је да је реч о кривотворењу. За нишки пример могло би се рећи да је прављена разлика између умирања од ковида 19 и са њим, на начин супротан упутствима Светске здравствене организације (СЗО). Међутим, А. Вучић, П. Кон и Институт „Батут“ одбацили су могућност таквих манипулација. Једино је С. Јанковић 22. јуна покушао да релативизује питање дијагнозе, али га је три дана касније оштро демантовала Д. Кисић Тепавчевић („… као преминуле од ковида 19 воде (се) све особе код којих постоји сумња на присуство вируса…“). Дакле, у складу са ставом СЗО, прихвата се чак и сумња под одређеним условима!

Слично умирању, и оболевању се приступало са подједнако радикалним „тримовањем вишка“. Другим речима, бројеви заражених су вишетруко умањивани, па је, уочи избора, број новооткривених званично био испод 100, а стварно 300-350.

У складу са темом, морам да завршим патетично: колегинице и колеге штаблије, брука је велика, нађите снаге да се извините овом народу!

(Нова С)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кон: Не обраћати пажњу на лекаре који не желе вакцину

1.3 (4) Члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да „не треба обраћати пажњу” …

Како брину о нама и како су само пожртвовани: Вакцина ће бити за све!

5 (3) Пријављивање за вакцинацију почиње у понедељак, 11. јануара, преко е-Управе, а од четвртка …

4 Коментара

 1. Nas, koji smo iz prethodnog veka, ucili su da samo kriminalci lazu i muvaju i da je to svetogrdje. S godinama, uvideh da ima i drugih koji to cine, ali nekako zasenceno, pokriveno velom „da se ne vidi i ne cuje“.
  Al’ zato, u drugoj deceniji ovog veka – sve je „na izvolte“: otvoreno, bezocno, nehumano, ulicarski, sa obrazom debelim kao djon i jedinom premisom njihovog zivljenja licni i samo licni interes.
  Zato, nikome od stablija nece pasti na pamet da izgovori rec izvinjenja za prezentovane lazi. Jer, oni su pod patronatom prvorodjenog, gospodara nasih zivota i nase smrti. A za dusu, ma ko mari sto je prodadose djavolu!

 2. Доктор са Чубуре

  Чудна је ово кампања што се помаља иза брда чији је главни манекен професор Радовановић, а медијски спонзор ТВ Н1 са својим филијалама. Чудна је и главна порука кампање – Нисте довољно уплашили Србе, ја бих то могао много боље. Прекор професора је недвосмислен: СЗО наређује да се у мртве од ковида рачунају не само сви позитивни на вирус који су умрли (од било чега), већ и сви остали умрли код којих присуство вируса чак није ни доказано, али ето сумња се да су га имали.

  Ако сумња постане довољна за проглашење било чега, присуствујемо рађању једног опасног преседана који далеко превазилази границе медицине.

  • Da. U žrtve kovida su ubrajali sve na šta su nailazili. A ipak je državna (nezavisna) statistika pokazala da je ukupni broj umrlih ove godine manji od tog broja u prvoj polovini prošle godine! Komedija sa njima. Ne umeju ni da slažu, ili kako se to kaže, ne znaju ni da zašilje, ni da zatupe. Nagledasmo se mi svakakvih čudesa u ovom korona cirkusu. Jeste sve to bilo mučno i do povraćanja bljutavo, ali bar nije bilo dosadno. Treba hitno smeniti psihopatu i sve će postepeno doći na svoje mesto. On generiše svo ovo ludilo. Bil Gejts je u poredjenju sa njim skoro normalan.

 3. Kon je već dobio vojno unapređenje, Kisićka se već videla na mestu ministra zdravlja, ali svi mi deluju da se, zajedno sa predsednikom im i predsednicom takmiče ko će se više dodvoriti farmakomafiji (ili SZO-u, jer je on to isto, pogotovo što je za predsednikom im bila raspisana poternica, pa ga postaviše na ovo mesto, kako bi igrao kako oni-Gejsts, Karingtonovi, Soroševi, Rotšildovi,… sviraju).

  Radovnović je priča za sebe.On toliko voli da pelcuje stanovništvo, da je doslovce rekao:“Vakcina je blagodet 21-og veka“, a znamo da je radio u GSK-u, u Engleskoj, da ga je CIA postavila u Katar iz njima dobro znnih razloga, da je čak i dobio njihovu penziju 4000 $, da je sve svoje psovačke sposobnosti koristio, kad su neki ljudi želeli samo da iskažu svoju želju da imaju pravo da odluče hoće li se složiti da im se deca vakcinišu(naravno, neproverenim đubretom od koga je evidentno nastalo mnogo, mnogo katastrofalnih posledica)…
  Prema tome, njemu ne verujem ni 1%, jer redovno koketira sa farmakomafijom (jedino mu je dobro što nije pristalica ovog uništavajućeg režima),
  a Kriznom štabu takođe ni 1%, zato što su svoju struku podredili politici i njiva vlači kako hoće i Vučić i ono što se naziva premijerom.
  Kao i uvek u ključnim trenucima, prepušteni smo sami sebi.
  Nosiću masku i držati odstojanje, jer JESTE korisno.Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog gripa i prljavog vazduha, a naravno i zbog virusa.
  Ne treba mi niko naređivati, nosiću masku i onda kad „struka“ kaže da ne treba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend