fbpx

Зорана Михајловић: Потврдили смо Декларацију партнера Западног Балкана о интеграцији Рома

0
(0)

Представници Србије потврдили су Декларацију партнера Западног Балкана о интеграцији Рома у оквиру процеса проширења Европске уније (ЕУ), наводи се у саопштењу потпредседнице Владе Зоране Михајловић.

Како се истиче у саопштењу Владе, земље које су потврдиле ту Декларацију обавезале су се да ће наставити и појачати напоре за потпуну равноправност и инклузију Рома, посебно кроз имплементацију и праћење заједничких закључака ромских семинара, али и свих других стратешких докумената.
Такође, овом Декларацијом Владе се обавезују на наставак и праћење напора за пуну једнакост и интеграцију Рома у друштвима у којима живе.

Процес интеграције Рома био је једна од тема у фокусу самита који је одржан 4. и 5. јула у Познању, поред региналне сарадње, раста економије у региону, транспорта, повезивања и мобилности.

Усаглашавање текста Деларације иницирали су представници Европске комисије у сарадњи са Владом Северне Македоније, Регионалним саветом за сарадњу и земљама из региона, а у Србији процес је пратило Координационо тело за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња, на чијем је челу потпредседница Владе Зорана Михајловић, истиче се у саопштењу.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредна лоповска банда има намеру да улупа више од четири милијарде евра на метро у Београду!

1 (1) Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас с амбасадором Француске …

Kомпанији „Бехтел-Енка“ мало 800 милиона евра за изградњу Моравског коридора!?

1 (3) НОВА ВАРОШ – Комерцијални уговор за изградњу Моравског коридора биће потписан најкасније за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *