понедељак , 21 септембра 2020

Зукорлић подржао Вучића и одмах кренуо да се илегално шири на трг

0
(0)

Нови Пазар – Лидер Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамер Зукорлић позвао је све Бошњаке и остале грађане да на предстојећим председничким изборима подрже кандидата владајуће коалиције Александра Вучића.

Муамер Зурколић је, на конференцији за медије, истакао да је та одлука најбоља за Бошњаке у Србији.

„Пресудни у подршци Вучићу су били интереси народа који представљамо, грађана који су нам дали подршку на прошлим изборима“, рекао је Зукорлић.

Како је објаснио, Вучић је у више наврата јавно изразио своју опредељеност политици дијалога и помирења, наглашавјући, како је рекао, да од односа између Срба и Бошњака зависи мир и стабилност у Србији и региону.

„Пратили смо и изјаве и понашање председничког кандидата Александра Вучића протеклих недеља и уверили се да му је стало до дијалога са Бошњацима, па и по питањима која нису била пријатна, посебно у односима са БиХ“, указао је Зурколић.

Зукорлић је додао и да та странка, за своју подршку, неће добити никакву контрауслугу за своју подршку, јер, како је рекао, та одлука је инвестиција у будућност.

Додао је да емоције, за које „увек има материјала у нашој крвавој и горкој прошлости“, треба оставити по страни, да их се не треба одрицати, али да не смеју бити пресудне у доношењу храбрих и важних одлука.

Према његовим речима, одлуци о подршци Вучићу претходило је уверење да је међу његовим политичким приоритетима стабилност, очување мира и унапређење односа кроз дијалог и пуно помирење.

„Ова одлука не представља никакав међупартијски договор, нити је чак врста награде Вучићу. То је наша инвестиција за коју верујемо да једнако доноси ефекте за Бошњаке у Србији, све грађане у Сандзџаку, али и за Срибју и већински и остале мањинске народе у Србији“, рекао је Зукорлић.

Када је реч о подршци осталим кандидатима, Зукорлић је рекао да би то било неозбиљно „с обзиром на то да већина од тих кандидата нема никакве шансе да победи на изборима“.

„А они који се фаворизују као конкуренти, нажалост имамо искуства која нису тако добра, и то не далека идеолошка, већ практична, политичка оперативна искуства“, рекао је Зукорлић.

Лидер Бошњачке демократске заједнице је подвукао и да је руководство БДЗ-а у разговорима са Вучићем и ресорном министарком Зораном Михајловић уверено да ће у Санџаку бити развијана саопбраћајна инфраструктура, која ће, како је рекао, допринети развоју тог дела Србије.

Указао је на ауто-пут у оквиру Коридора 11, који би, како је рекао, требало да иде преко Пештера, али и на ауто-пут Београд – Сарајево, чија рута не би требало да избегне Санџак.

„Тек са таквим отварањем, укључујући и нашу идеју о аеродрому на простору Санџака и захтев за жележцничком пругом, гасоводом и клиничким центром, са тим великим пројектима сигуран сам да Санџак креће новим путем“, рекао је Зуркорлић.

То ће, сматра Зукорлић, допринети смањењу тензија између Бошњака и Срба које, како је рекао, произилазе из економско-социјалног стања.

Лидер БДЗ-а је изнео и замерке на рад актуелне владе када је реч о важним питањима за Бошњаке, наводећи пример недовољне заступљености Бошњака у државним органима, попут полиције, правосуђа и пореске управе.

„Замерка је и питање исламске заједнице где, осим најава и лепих речи, намамо озбиљне кораке у погледу решавања проблема јединства исламске заједнице“, рекао је Зукорлић и додао да актуелна власт нема адекватан однос према, како је рекао, исламској заједници која заступа већину муслимана у Србији.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шта садржи споразум који су Вучић и Хоти потписали уз гаранције Доналда Трампа у Белој кући

4.8 (5) ВАШИНГТОН – Споразум чије потписивање се очекује у Белој кући за пар сати …

Трамп у пет сати по америчком времену дочекује Вучића и Хотија

5 (1) Амерички председник Доналд Трамп дочекаће данас тачно у 17 часова председника Србије Александра …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *