15 кланова кријумчари дрогу у ЦГ

15 кланова кријумчари дрогу у ЦГ

У Црној Гори је 15 криминалних кланова укључено у међународно кријумчарење дроге, наводи се у извештају америчког Стејт департмента о спречавању трговине наркотицима у свету.

У документу се наводи да око 15 одсто од укупне количине наркотика који се шверцују преко Црне Горе остаје на локалном тржишту ради конзумирања.

“Примећена је повећана укљученост црногорских криминалаца у организоване криминалне структуре у иностранству”, наводи се у извештају.

Наводи се и да је Црна Гора транзитна земља за улазак наркотика у западну Европу, те да су најраспрострањеније врсте наркотика који се шверцују преко Црне Горе марихуана произведена у Албанији, хероин из Авганистана и кокаин из Латинске Америке.

У извештају се оцењује и да су напори Црне Горе да рехабилитује жртве злоупотребе наркотика нарушени због недостатка ресурса и капацитета, док је, с друге стране, Црна Гора ојачала капацитете за спречавање шверца дроге у прошлој години.

 

Срна

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Кокаин у Црној Гори откривен на основу британских обавештајних података

Кокаин у Црној Гори откривен на основу британских обавештајних података

Користећи обавјештајне податке Уједињеног Краљевства (УК) црногорске власти направиле су највећу акцију запљене кокаина од …

Пирамида зла на удару санкција

Пирамида зла на удару санкција

Начет претходним бојкотом, уздрман свеопштим народним бунтом, опоменут америчким кажипрстом упереним на главе његовог транснационалног …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *