Србија

45.000 ДОЛАРА ПО ЖРТВИ: Органи убијених Срба испоручивани комерцијалним летовима за Истанбул

Један од свједока трговине органима на Косову и Метохији рекао је да су извађени органи убијених Срба испоручивани редовно од понедјељка до сриједе комерцијалним летовима за Истанбул.

У истрази коју су поводом трговине органима водили истражитељи УНМИК-а свједок који је означен словом „П“ потврдио је „знања“ да је већина чланова клана браће Рамуша и Даута Харадинаја и Наима Маљокуа живјела у области Тропоје у Албанији.

Браћа Харадинај, посебно Даут, имају веома добре везе са Блиским истоком и Турском. Многи исламски фундаменталисти су се управо придружили /терористичкој/ ОВК у базама Тропоја и Кукеш, прије и и току рата по позиву браће Харадинај, наводи се у Извјештају са ознаком „строго повјерљиво“ шефа Мисије за истраге злочина из Скопља и Приштине Емона Смита.

Срна је у посједу повјерљиве преписке Смита са шефом Мисије за истраге Патриком Лопезом Тересом у којој Смит, на Тересов захтјев, доставља извјештај о исходу разговора које је имао са шефом Унмиковог Одјељења за правду Полом Кофијем у вези са злочинима на Косову и Метохији, са посебним освртом на „Жуту кућу“ на сјеверу Албаније.

Свједок „Ц“ је до детаља испричао ко су вође криминалних кланова у области Призрен.

Према његовим ријечима, Ислам Кастрати, бивши припадник МУП-а Србије и власник ресторана „Скендербег“ у Душанову /мјесто у општини Призрен/, вођа је клана „Кастрати“. Без сагласности и претходно њему плаћеног рекета нико у регији Призрена није могао да отвори било какав бизнис.

Други чланови тог клана су Даут, познат као Даћи, који је према ријечима свједока „П“ и „Ц“ сексуални манијак, потом Фадиљ који је тежак пијанац и често борави у Елбасану у Албанији, Ређеп и неколико осталих, чијих имена „П“ није могао да се сјети, у блиским су односима са браћом Харадинај.

У извјештају се наводи да је други, „Ђељај клан“, близак са Исламом Кастратијем, а његов вођа је Шићури Ђељај, тренер фудбалског тима Лирија и власник ресторана Млини на путу за Брезовицу, у близини Призрена.

Према ријечима свједока „Ц“ и „П“, његов брат Феим Шићури веома је интелигентан и он је мозак Ислама Кастратија.

У извјештају се истиче да су кланови Елшани, Ђељај и Кастрати поријеклом из племена Љума на сјеверу Албаније.

Кастрати и Ђељаји су у крвном сродству, док Елшани са њима није у директном сродству, али је поријеклом из истог племена. Они већ деценијама одржавају одличне односе и јасно је да не би могли да се баве криминалом, проституцијом, рекетирањем, уцјенама и трговином бијелим робљем да не поштују тај њихов „Фис“ завјет, додао је Смит.

Он је пренио да му је свједок „П“ навео и нека друга имена везана за сличне „пословне активности“. Споменуо је извјесног припадника ОВК Даута Лауша из Суве Реке који је као и претходни кланови учествовао у киднаповању Срба.

– „П“ ми је рекао да су многи заробљени Срби били присиљени да раде на једној фарми, да су он и други који су били укључени у пребацивање киднапованих Срба имали наређења да уклањају лешеве Срба са специфичних локација са Косова и да их пребацују у Албанију да би прикрили доказе – написао је Смит.

Према ријечима свједока „П“, ОВК је у јесен 1999. године почела да користи много више планинске стазе и путеве, као и корита ријека да би пребацивала српске лешеве или заробљенике у Албанију, зато што је постало теже и ризичније прелазити границу нормалним путем.

Свједок „Ц“ је директно именовао једну особу укључену у трговину људским органима Алију Љујаја из Елбасана, који је био у истом „бизнису“ и имао добре везе у Турској и још неким блискоисточним земљама.

– Он је „њима“ доносио новац који је добијао за продате органе. Ко су то „они“, упитао сам га? Па, Џавид… и неколико других. Тај Џавид нема душу, и није ме брига да вам одам његово име у вези са овим „бизнисом“ – навео је Смит.

Аутор извјештаја је пренио да је свједок „П“ рекао да је лично познавао Алију Љујаја и да је он рођак Ислама Кастратија и Шићури Ђељаја, као и одличан друг Даута Харадинаја.

– „П“ ми је рекао да су користили пуно регрута послије рата да обављају прљаве послове за ОВК, попут ископавања и преноса лешева у Албанију, а неке су присиљавали да убијају Србе и албанске дезертере, и плус многи су претходно дуговали новац „за заштиту“, те су на овај начин били присиљени да исплате дуг за „албанску ствар“. На тај начин су сви били умијешани у прљаве послове и након тога за њих није више било излаза – навео је Смит.

Свједок „Ц“ је Смиту рекао да су многи Срби били довођени високо у планине да би им се поправила крвна слика.

Он је додао да им је „давана добра храна, имали су интензивне активности радећи на фармама и сјекли дрва, а послије неког времена, када би стигле поруџбине за људске органе, одводили су их у Бурел гдје су „чекали“ на „операцију“!

– Дан прије „операције“ одвођени су у Фуше-Крује, или боље речено на оближњи ранч, источно од вароши. Након што би из њих „повадили све што је вриједило“, били су „бачени“ тамо – рекао је овај свједок.

Према његовим ријечима, све те масовне гробнице су на приватном земљишту.

– Он нам је, такође, споменуо да је у близини вароши било неко гробље, али без више детаља. Коначно нам је потврдио да је Елшани био дубоко умијешан у тај „бизнис“. Када сам га упитао за Ђељаје и Кастратије, он је одговорио „До ђавола, с..ње… логистика… Назваћу вас поново касније“ – пренио је Смит.

Према његовим ријечима, свједок „Ц“ је рекао да су „од првих двоје Срба „узели“ само два бубрега и потом их убили /касапили их живе/.

– Тада је било важно направити продор на „тржишту“. Касније су постали много „успешнији“ и зарађивали су до 45.000 долара по жртви. Највећа испорука у иностранство је била, када су одједном искасапили пет Срба и потом њихове дијелове тијела директно пребацили на аеродром. Он нам је казао да су тада „зарадили“ читаво богатство – навео је Смит.

Према извјештају, друге „испоруке“ су углавном биле након „комадања“ двоје или троје Срба одједном.

– Он /свједок „Ц“/ нам је рекао да је Даут Харадинај долазио више пута у Тирану да би се увјерио како иде „бизнис“ и да се једном приликом посвађао са једном „породицом“ из Фуше-Крује, али се све напрасно „утишало“. Он нам је рекао да је Рамуш такође долазио у Тирану више пута. Није могао ништа да нам потврди о директној умијешаности у овај „бизнис“, али је нагласио да је он то морао да зна, пошто је све препустио свом брату Дауту – додао је Смит.

Он је пренио да је исти свједок рекао да је у саму трговину органима била укључена мања група људи.

Према ријечима свједока „Ц“, локални команданти ОВК су имали обавезу да своје заробљенике изруче Елшанију и Дауту Харадинају, док возачи и пратиоци транспорта нису добијали скоро ништа у новцу.

– Он ми је рекао да су испоручивали људске органе редовно од понедјељка до сриједе, на комерцијалним летовима за Истанбул. Такође је рекао да је капацитет тих авиона био 70 до 80 путника – написао је Смит.

Свједок „Б“ је потврдио редовну испоруку на јутарњем лету, понедјељком за Истанбул.

Он није много причао о другим детаљима, осим што је додао да су „операције“ /комадање Срба/ биле, такође, рађене у Бурелу, који је на око два сата вожње од аеродрома и да је постојао заробљенички логор за Србе у Круји у централној Албанији, гдје су они „чекали“ на „операцију“ у Фуше-Крује „клиници“.

– „Ц“ ми је рекао да на аеродрому Ринас нису имали никаквих проблема. Запосленима на аеродрому даване су паре да „зажмуре“, иста прича на аеродрому Истанбул – навео је Смит.

Фуше-Крују су комплетно колонизовали људи из Бајрам Цурија и Тропоје у вријеме комунизма и то је веома опасно мјесто. Како знамо да су Харадинаји породично повезани са Бајрам Цуријем и Тропојом, онда можемо слободно да сугеришемо да такође имају добре односе са њиховим рођацима у Фуше-Круји, као и са власницима земље и фарми које су користили за овај прљави „бизнис, закључио је Смит.

РТРС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

 1. I sa Tim kasapima vučući saradjuju u biznisom, a sam vučić pregovara o predaji svete Srbske zemlje….DABOGDA crko i DABOGDA mu ruka kojom se sa njima rukuje otpala!

 2. Uze mi rec iz usta!
  Seme im se zatrlo, dace Bog.
  Omca se sve vise steze, mada na prvi pogled ne izgleda tako, ali njihov kraj dolazi.
  Strasno je da se ova siptarska pederska i sadisticka kopiljacka mutant nakaza upisa od srece u gace kad vidi svoju bracu siptare, raskrevelji se od uva do uva i zaceni od smeha pored rame siptara, toliko nema ljudskosti u toj nakazi, poptuno nastrana greska prirode.
  Jednostavno covek zanemi pored tolikog zla, tolike monstruoznosti, tolikog sadizma, strasno, nepojmljivo coveku sta ti neljudi rade.

 3. Нема ово више никакве везе са политиком, нацијом, вером, чак ни са сатанизмом. Ово је исконско, нескривено зло које је решило да изађе из дубина. Свет се убрзано дели на два фреквенцијски различита дела, на тамне и на светле. Како време одмиче све више увиђам прецизност предвиђања Јовановог јеванђеља.

  1. Upravo tako, ovde se radi o delovanju otelotvorenja samog zla, postoje mutanti, sadisti rodjenjem, to se ne postaje, to je urodjeno, te ce kreature uraditi sve da bi udovoljili svojim najprimitivnijim instinktima i nagonima, koji nisu svojstveni ljudima, samo mutantima kod koji je najjaci onaj primitivni deo mozga, reptilijanski, deluju po nagonu, nemaju nikakve ljudske osobine, empatiju, osecanja, nista, potpuno su prazni, potpuno materijalni i primitivni, duhovnost ne poseduju.

 4. Доказа има, достављени су и зову се Извештај Парламентарне скупштине Савета Европе “Нечовечно поступање с људима и недозвољена трговина људским органима на Косову“ (широј јавности познат као „Извештај Дика Мартија“) који је усвојен у јануару 2011. године.

  Што се тиче Ћурувије, нисам сигуран да би се другачије провео у било којој европској земљи ако би у току рата објавио фотомонтажу њеног председника са кукастим крстом око руке.

  1. Vi ne trazite odsteti od zlocinacko satanske prostitutke. Zasto Srbija ne tuzi Nato zlikovce? Zasto e ide u Hag sa ovim dokazima o zlocinima koji su izvrseni na srpski narod. Od strane Arnauta, SIPTARIJE PRIMITIVNE ZLOCINACKE

 5. Са оваквим монструмима пицоусти и његова секта преговарају?? Где су сад усташко комунистичке курве: Кандић Бисерко жене у црном??
  Под хитно трајно прекинути дипломатске односе са албанијом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!