Србија

Велико снежно невреме у Београду

Снег у Београду, који је почео да веје у поподневним сатима, вејаће без престанка до сутра ујутру, како најављују метеоролози. Путни правци од Новог Сада за Руму преко Иришког Венца и за Београд преко Банстола су блокирани због снега.

На Трошарини (Београд) створио се велики чеп (око 16.30 сати), да возила иду само из правца града, а да је у супротном смеру колона до хотела “М”.

Промењене трасе

У Дирекцији за јавни превоз Београда кажу да је блокирано Миријево 4 и насеље Браће Јерковић, па линије 18 и 50 иду Дарвиновом улицом, 47- ца иде у Кнежевац, а не у Ресник, 65-ца уместо на Звездару иде на Омладински стадион, линије 33 и 39 су скраћене и иду само до Кумодража.
Диспечери београдских таски удружења и репортери “Блица” јављају да је колапс код Богословије, на Аутокоманди, у Булевару Михајла Пупина, на прилазима Панчевачком мосту, а да су преоптерећени Душановачки и Плави мост.

Нада Мацура из београдске Хитне помоћи каже да се њихове екипе спорије крећу због снега који проузроковао спорији саобраћај.

– Било је већ шест саобраћајних несрећа, лакше су повређени путници. Неке наше екипе се још нису вратиле јер, како су нам рекли, саобраћај “мили” по аутопуту – каже Мацура.

Такође, жени је позлило на Панчевачком мосту, па је интервенисала Хитна помоћ.

Из “Пинк” таксија кажу да је тотални колапс на улицама Београда, али ипак највеће гужве су у Устаничкој улици,на Панчевачком мосту смер ка Крњачи, Душановачки мост и наравно аутопут и Газела.

Због мећаве блокиран пут Београд – Нови Сад преко Банстола
Велики број шлепера, цистерни и аутобуса, путничких аутомобила налази се у колони која је због јаке вејавице блокирана на деоници пута од центра Ирига према Иришком венцу на Фрушкој гори.

На половини пута од Ирига до Венца тешки камиони, због наноса снега и клизавог пута, зауставили су се и у потпуности блокирали саобраћај, што је створило километарску колону.

Саобраћањна полиција је око 15 часова затворила пут из правца Руме према Иригу. Саобраћај се преусмерава на пут преко Путинаца и Инђије ка аутопуту Београд-Нови Сад.

Слична ситуација и на Банстолу, на путу Нови Сад-Инђија- Београд. Тешки камиони закрчили су и тај правац, па се путници враћају према Новом Саду.

Према сведочењу са лица места на Аутопуту Београд-Нови Сад саобраћај се одвија по клизавом коловозу на коме је почео да се формира снежни покривач.

За сада нема извештаја да је почело чишћење снега на било којој од поменутих саобраћајница.

Снег ће падати до понедељка

Метеоролог Недељко Тодоровћ каже да ће снег мањег интезитета падати све до понедељка.
– Снег ће вејати без престанка до јутра. Сутра нас очекује слабљење падавина и темпетатура до два степена. Током ноћи температура ће се спустити до нуле, а у недељу температура ће бити – 2 – каже Тодоровић.

 

Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!