Србија

Четири жртве смрзавања у Србији

Двојица мушкараца из околине Гаџиног Хана преминула су због ниских температура које су ових дана задесиле Србију. Реч је о 88-годишњем оцу и 64-годишњем сину, који су прве жртве смрзавања у нишавском округу. У болници је преминуо и Зоран Стојановић који је синоћ евакуисан из села Стрешак у Пољаници код Врања. У недељу је у Врању преминуо и 56-годишњи мушкарац.

Преминули су Мирослав и Илија Митић из места Дуга Пољана код Гаџиног Хана, речено је РТС-у нишкој полицији.

Случај је јутрос полицији пријавио човек који је доносио хлеб из суседног села.

Нема елемената кривичног дела. Припадници полиције и тужилаштва су на терену и у току је увиђај.

Отац је имао пољопривредну пензију и око четири хектара имања. Син је радио у машинској индустрији у Гаџином Хану, али је изгубио посао.  

Јављено је и да је Зоран Стојановић (1959), који је синоћ евакуисан из села Стрешак у Пољаници код Врања, преминуо у Здравственом центру.

Директорка опште болнице др Љиљана Антић каже да је човек примљен у тешком стању, мокар, са промрзлинама и да је преминуо од акутног инфаркта миокарда, што је последица смрзавања.

Стојановић је живео сам у тешким условима, ватрогасно-спасилачке јединице су синоћ успеле да га евакуишу.

Иначе, и у недељу је у Врању пронађена једна особа која је преминула од последица смрзавања. Утврђено је да је 56-годишњи мушкарац у току ноћи изашао по дрва за огрев и да се највероватније оклизнуо и пао.

РТС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!