Србија

“Није нам НАТО узео Косово, Вучић га је дао Бриселу”

Мартовски погром на КиМ имао је исти циљ као и НАТО агресија на нашу суверену државу 1999, а то је стварање независног Косова, саопштио је покрет Двери.

Да би га пустили да овде влада, мора да ради све што му кажу

“Поражавајућа и трагична чињеница за српски народ и нашу земљу јесте да оно што нисмо изгубили ни под бомбама нити под варварским насиљем, Вучићев режим пристаје да преда за бриселским столом“, наводи се у саопштењу.

Како кажу, за пет година њихове власти апсолутно ништа није урађено за повратак протераних Срба.

Током мартовског насиља на Косову и Метохији протерано је 4.012 Срба, а од 1999. године из 314 места јужне покрајине протерано је 250.000 Срба. До сада се вратило око 3.700, односно 1,9 одсто протераних. У нашој јужној покрајини је остало још око 125.000 Срба који свакодневно продају своју имовину и одлазе јер немају услова за опстанак.

У саопштењу се наводи и да је Вучић дубоко загазио у процес признања лажне државе Косово – бриселским споразумима пристао је на гашење српских институција на Косову и Метохији и прихватио је уставни и правни оквир тзв. Косова.

“Није спречио отимање српске имовине на КиМ. Сакрио је од јавности да је на Мердару 16. фебруара започело успостављање граничниног прелаза између Србије и њене јужне покрајине, Косова и Метохије – положен је камен темељац за изградњу објеката граничног прелаза. Србија је низом споразума и договора из Брисела признала лажну државу Косово”, наводи се у саопштењу.

“Деловањем посланика Српске листе Вучић је омогућио избор Тачија за председника. Он је Албанцима омогућио све што им је било најважније, а шта су Срби добили?”, питају Двери.

Вестионлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Хтео је али те радње су ништавне јер су противуставне !
    Он западним пуфтама може само дати Ангелинину усрану
    п.чку на коју је он испао …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!