Србија

Гласање на КиМ: Проблеми са бирачким списковима на централном Косову и у Метохији

17:40 – Према подацима ОЕБС-а до 17 часова на Косову и Метохији је гласало 29,10 одсто уписаних бирача, јавља Контакт Плус радио. На територији гњиланског региона, излазност је 37.44 одсто, у пећком региону је 21.09 одсто, док је у округу Приштине, где спада и Грачаница, излазност 21.59 одсто. У митровичком округу, где спадају и српска села у општини Вучитрн излазност је 31.52 одсто. Регион Призрена бележи најмању излазност 11.23 одсто. Шеф мисије ОЕБС-а на Косову Јан Брату изјавио је да је задовољан начином на који се избори за председника Србије одржавају на Косову.

17: 12 – Проблеми са бирачким списковима и у Гораждевцу.

– Све више имамо случајева да се грађана нема на бирачком списку и да не могу да гласају. Неки од њих тврде да су раније били на списковима, а да их сада нема – каже Дарко Димитријевић, члан радног тела РИК-а за Пећки управни округ. “Вести” су већ објавиле да се на бирачким списковима за регион Пећи налази одређен број особа које су одавно преминуле. У Гораждевцу је мала излазност. Према незваничним подацима, бирачко право искористило је из Пећи око 400, из Истока око 130, из Клине 119, а из Ораховца 130 и Гораждевца 479 грађана.

Вестионлине

фото: фејсбук/снсграчаница

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!