Србија

ДСС: Уцењивачка порука Европске комисије поводом Српско-руског центра у Нишу

ДО КОЈЕ мере иду притисци Европске уније на Србију и на њену штету говоре и захтеви да се отежа, па и онемогући рад чак и Руско-српског хуманитарног центра у Нишу, који нема било какве војне компоненте и који је доказао високу делотворност у случајевима поплава, пожара и других несрећа у Србији и окружењу.

ДСС сматра да је неприхватљива уцењивачка порука Европске комисије да „свака нова иницијатива мора да буде комплементарна са постојећим Цивилним механизмом ЕУ за управљање катастрофама“.

Какве могу бити последице прихватања овог захтева ЕУ најбоље се показало у време катастрофалних поплава, када су руске екипе истог дана реаговале, биле на терену и спашавале људске животе. Да се чекало на ЕУ десетине живота би били изгубљене.

У интересу је Србије да потпише споразум о Руско-српском центру у Нишу и да му се омогући несметан рад.

(саопштење Демократске странке Србије)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Da je bilo srece 1941 da je tadasnja bivsa drzava pristupila trojnom paktu kao i sve do poslednje zemlje koje su okruzivale bivdu drzavu.. ne bi valja stradalo 2 miliona Srba..
    Hej cekaj pa i sada je vrlo slican izazov pred nama….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!