Србија

Вучићу, опет си заборавио да попијеш лекове?

Председник Србије Александар Вучић разговарао је јутрос са директорима Икее, која данас званично отвара своју прву филијалу у Србији.

Вучић, али и градоначелник Београда Синиша Мали, пре уласка су се кратко задржали у неформалном разговору са директорима Икее, након чега су ушли у зграду где су, пре формалног отварања, одржали састанак.

– Икеа је у Србију донела дух победе и конкуренције који ће подстаћи наша предузећа да још боље раде, а доласком ове компаније Србија се коначно нашла на мапи 49 пристојних, нормалних, уређених земаља у које је Икеа дошла – рекао је јутрос за РТС председник Србије Александар Вучић.

Наводећи да се у “Икеи” за сада продају два српска производа, оклагија и даска за сечење, Вучић је рекао да очекује да ће се ускоро повећати број домаћих компанија који ће постати добављачи.

– Не смем да откривам, али очекујем да ће то да буде много вишšе и боље у кратком временском периоду. За šшест месеци ћемо да разговарамо, и онда цете да видите да грађани Србије могу да производе за ‘Икеу’ на глобалном нивоу”, рекао је Вучић.

– Мислим да је важно да сви почнемо да размишљамо на другачији начин и да не желимо Србију која ће да тавори. Ово показује да можемо да радимо, а ИКЕА је одличан пример и симбол значајних промена које смо започели – изјавио је Вучић.

Како је додао, долазак робне куће ИКЕА јесте велика инвестиција, али њен долазак значи много више од тога.

– То је пут промене, победе, конкуренције и тржишног духа који смо желели да развијамо од 90-их година – рекао је председник Србије.

Данашње отварање велелепне робне куће је, како је рекао, доказ да када радимо марљиво, и када дозволимо инвеститору да уложи новац, можемо да будемо поносни.

Како каже синоћ је добио поруку од домаћег најбољег произвођача намештаја Јеле јагодинске, Миодрага Радовановића, који му је рекао да је добро што је Икеа дошла, што ће имати снажнију конкуренцију, да ће они правити бољи намештај који ће имати бољу прођу.

– То је тај дух победе, конкуренције. Иако ми се чини да би се неки вратили у самоуправљање – нагласио је председник.

Вучић је казао да је долазак Икее порука и за друге инвеститоре, подсетивши да је Србија тренутно једна од најбољих земаља у свету по гринфилд инвестицијама, што се одразило и на повећање броја запослених.

Државни врх стигао на отварање

Осим Вучића, на отварање прве Икеине продавнице намештаја у Србији после 25 година, стигли су и министри спољних послова и туризма Ивица Дачић и Расим Љајић. У њиховом друштву је и генерални секретар Председништва Србије Никола Селаковић.

Осим министара, ту је и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж али и градски челници – градски менаџер Горан Весић, заменик градоначелника Андреја Младеновић и градски урбаниста Милутин Фолић.

Наком састанка, генерални директор Икее за југоисточну Европу Стефан Вановербеке обратио се гостима рекавши да му је задовољство што је Икеа отворена данас, 16 месеци након постављања камена темељца.

Икеа Србија је део Икеа групе, рекао је он и представио историју настанка Икее.

– У Србију нећемо донети само сјајне цене већ желимо да допринесемо бољем стандарду српског друштва – казао је и додао да је и председник Вучић инспирисан њиховим идејама на шта је посебно поносан.

Има још много посла који тек предстоји, али данас је дан за славље, поручио је он и на српском језику се захвалио окупљенима.

Долазак грађанства се у Икеу очекује у 10 сати.

Вестионлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!